Pehari ostali u Brčkom

Nakon finalnih utakmica 27. Kupa Republike Srpske nije bilo iznenađenja.

Do novih trofeja u najmasovnijem tičeakmnju u organizaciji OS RS stigli su odbojkaši Mladosti i odbojkašice Bimal-Jedinstva.

- Reklama -

Odličan posao odradila su oba sudijska kolegija. Iako je na dvije utakmice bilo čak četvero debitanata na finalu, svoj posao su odradili na najvišem nivou.

U subotu su svoju utakmicu odigrali muškarci. Mladost je ubjedljivo savladala Ljubinje-Bankom 3:0 (25:16, 25:19, 25:22). Na ovaj način Brčaci su došli do jubilarne 10. titule u Kupu Republike Srpske. Za najboljeg igrača utakmice proglašen je korektor Mladosti Jovan Delić.

Prvi sudija ove utakmice bio je Siniša Ovuka, drugi sudija Dragan Gutalj, a delegat-kontrolor Dejan Kebara. Zapisničar je bila Anastasija Sotirov, a linijske sudije Zoran Avramović, Vanja Borojević, Luka Ostojić i Anja Vuković. Kompletan sudijski kolegij zaslužio je najviše ocjene za obavljeni posao.

Sinoć od 18 časova odigran je finalni susret u konkurenciji dama. U nešto uzbudljivijem meču za razliku od muškaraca odbojkašice Bimal-Jedinstva savladale su gošće iz Gacka sa maksimalnih 3:0 (25:16, 25:23, 25:15). Za najbolju igračicu utakmice proglašena je Ajla Hadžić, tehničarka domaće ekipe. S ovom pobjedom igračice Bimal-Jedinstva došle su do 18. pehara u istoriji kluba u ovom takmičenju.

I na ovoj utakmici delegirana službena lica svoj posao su odradila na zavidnom nivou. Delegat-kontrolor utakmice bio je Nebojša Karadeglija, prvi sudija Davor Smolić, drugi sudija Jelena Ristivojević Kuzmanović, zapisničar Luka Ostojić i linijske sudije Vanja Borojević, Lazar Zeljić, Anja Vuković i Zoran Avramović.

Delegiranjem većeg broja novih lica na finalne utakmice i kvalitetno obavljenim poslom s njihove strane, UOS OSRS je pokazao da posjeduje široku bazu kvalitetnih ljudi kojima se mogu povjeriti najodgovorniji zadaci.

Utakmice su igrane bez prisustva publike i uz pridržavanje mjera zaštite od virusa korona. Kompletan utisak je bio čudan, posebno jer su se utakmice igrale u dane žalosti, ali najvažnije je da je takmičenje u Kupu Republike Srpske za 2020. godinu uz mnogo poteškoća dovedeno do samog kraja.

 

 

 

(sportdc.net)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime