PDP svečanom akademijom obilježava 20 godina rada u Brčkom

Danas je u prostorijama Partije demokratskog progresa Brčko održana pres konferencija povodom obilježavanja Svečane akademije „20. godina PDP Brčko“, koja će se održati u nedelju 10. novembra 2019. godine sa početkom u 18:00 časova u Kulturno administrativnom centru „Patrijarh Pavle“.

„Prije dvadeset godina na čelu sa prof. Dr Stevanom Stevićem i grupom istomišnjenika i mladih entuzijasta osnovan je PDP u Brčkom. Svečana akademija će biti prilika da se osvježe sjećanja, šta je rađeno u proteklom vremenu, te kroz hronologiju događaja, promovišemo našu fotomonografiju u čast obilježavanja „20. godina PDP Brčko“, rekao je Siniša Golić, predsjednik PDP Brčko.

Podsjećajući predsjednik Golić se osvrnuo na istoriju PDP Brčko:

„Kada se osvrnemo unazad to je bio jedan trnovit put, put uspona i padova, prolazilo se kroz političke trenutke pune izazova, ali je vrlo često PDP izlazio jači. Prošli smo sve, bili smo parlamentarna stranka u prelaznoj Skupštini BD BiH, dugo godina smo bili van parlamentarna opoziciona politička stranka, bili smo dio izvršne koncentracione vlasti, dugo godina smo bili parlamentarna opoziciona stranaka, a od maja prošle godine smo stranka koja je dio izvršne i zakonodavne vlasti“

„Mijenjale se okolnosti, uloge, mjenjali su se ljudi, ali svih ovih godina nisu se mijenjali naši programski ciljevi, ono za šta smo se borili i zalagali.Uvijek ćemo se zalagati za stvaranje uslova za bolji život, uslove za razvijeniju privredu i ekonomiju, bolje i pravednije društvo, vladavinu prava, i s obzirom da živimo u specifičnoj lokalnoj zajednici uvijek smo se zalagali za ravnopravan status srpskog naroda ali nikad na uštrb drugih. Svečana akademija predstavlja završnu manifestaciju u nizu koju smo obilježavali ove godine pod sloganom 20 godina PDP Brčko“, napomenuo je Golić.

Siniša Golić je naglasio da ova Svečana akademija predstavlja završni čin proteklih 20 godina, ali istovremeno i novi početak:

„Na akademiji ćemo promovisati naš novi vizuelni izgled, novi logo Partije demokratskog progresa Brčko, promovisaćemo novi sajt i generalno pokazati jedan drugačiji, dinamičniji pristup u radu sa medijima i vjerujem da će to biti primjetno svakog dana. Svjesni smo tokom ovih godina da puno toga smo puno toga uradili ali možda na najbolji način nismo promovisali, te praktično urađeno nije doprlo do šire javnosti.

„Poslaćemo poruku da PDP je uvijek bio otvoren za nove ljude, a sad će biti još otvorenija politička stranka, kako za sve one koji su nekada bili dio PDP, a iz raznovrsnih razloga to više nisu. Ponovo ćemo dati priliku svima da ukoliko žele, mogu i hoće ponovo biti dio PDP Brčko. Poslaćemo poruku da smo otvoreni za sve koji dijele naše političke vizije, ideje a mogu da kažem da je takvih svakim danom sve više“, istakao je Golić.

Napominjući da danas u PDP svoju priliku vide kako energični, mladi entuzijasti te malo stariji, koji svojim znanjem i iskustvom mogu da pomognu u rješavanju krupnih političkih, ekonomskih i privrednih problema, te muškarci i žene koji su stručni i obrazovani u svojim profesijama i čestiti, vrijedni domaćini koji žive i rade na selu.

Nakon izbornog Sabora PDP, održanog u septembru ove godine izabran je opštinski odbor od 37 članova, predsjednik Odbora, sekretar Odbora, te i potpredsjednici Odbora i to Milorad Kojić, Zoran Bulatović i Nenad Ristanić.

Na kraju konferencije predsjednik Golić je zaključio da će PDP Brčko nastaviti da radi i na kreiranju i pripremi ekonomskog programa:

„Ekonomska konferencija će biti naša prva sledeća aktivnost, izaći ćemo sa programom za lokalne izbore u oktobru 2020., i da nakon godina strpljivog i upornog rada ostvarimo najbolji rezultat do sada“.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime