spot_img
spot_img

ПДП свечаном академијом обиљежава 20 година рада у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img

Данас је у просторијама Партије демократског прогреса Брчко одржана прес конференција поводом обиљежавања Свечане академије „20. година ПДП Брчко“, која ће се одржати у недељу 10. новембра 2019. године са почетком у 18:00 часова у Културно административном центру „Патријарх Павле“.

„Прије двадесет година на челу са проф. Др Стеваном Стевићем и групом истомишњеника и младих ентузијаста основан је ПДП у Брчком. Свечана академија ће бити прилика да се освјеже сјећања, шта је рађено у протеклом времену, те кроз хронологију догађаја, промовишемо нашу фотомонографију у част обиљежавања „20. година ПДП Брчко“, рекао је Синиша Голић, предсједник ПДП Брчко.

Подсјећајући предсједник Голић се осврнуо на историју ПДП Брчко:

„Када се осврнемо уназад то је био један трновит пут, пут успона и падова, пролазило се кроз политичке тренутке пуне изазова, али је врло често ПДП излазио јачи. Прошли смо све, били смо парламентарна странка у прелазној Скупштини БД БиХ, дуго година смо били ван парламентарна опозициона политичка странка, били смо дио извршне концентрационе власти, дуго година смо били парламентарна опозициона странака, а од маја прошле године смо странка која је дио извршне и законодавне власти“

„Мијењале се околности, улоге, мјењали су се људи, али свих ових година нису се мијењали наши програмски циљеви, оно за шта смо се борили и залагали.Увијек ћемо се залагати за стварање услова за бољи живот, услове за развијенију привреду и економију, боље и праведније друштво, владавину права, и с обзиром да живимо у специфичној локалној заједници увијек смо се залагали за равноправан статус српског народа али никад на уштрб других. Свечана академија представља завршну манифестацију у низу коју смо обиљежавали ове године под слоганом 20 година ПДП Брчко“, напоменуо је Голић.

Синиша Голић је нагласио да ова Свечана академија представља завршни чин протеклих 20 година, али истовремено и нови почетак:

„На академији ћемо промовисати наш нови визуелни изглед, нови лого Партије демократског прогреса Брчко, промовисаћемо нови сајт и генерално показати један другачији, динамичнији приступ у раду са медијима и вјерујем да ће то бити примјетно сваког дана. Свјесни смо током ових година да пуно тога смо пуно тога урадили али можда на најбољи начин нисмо промовисали, те практично урађено није допрло до шире јавности.

„Послаћемо поруку да ПДП је увијек био отворен за нове људе, а сад ће бити још отворенија политичка странка, како за све оне који су некада били дио ПДП, а из разноврсних разлога то више нису. Поново ћемо дати прилику свима да уколико желе, могу и хоће поново бити дио ПДП Брчко. Послаћемо поруку да смо отворени за све који дијеле наше политичке визије, идеје а могу да кажем да је таквих сваким даном све више“, истакао је Голић.

Напомињући да данас у ПДП своју прилику виде како енергични, млади ентузијасти те мало старији, који својим знањем и искуством могу да помогну у рјешавању крупних политичких, економских и привредних проблема, те мушкарци и жене који су стручни и образовани у својим професијама и честити, вриједни домаћини који живе и раде на селу.

Након изборног Сабора ПДП, одржаног у септембру ове године изабран је општински одбор од 37 чланова, предсједник Одбора, секретар Одбора, те и потпредсједници Одбора и то Милорад Којић, Зоран Булатовић и Ненад Ристанић.

На крају конференције предсједник Голић је закључио да ће ПДП Брчко наставити да ради и на креирању и припреми економског програма:

„Економска конференција ће бити наша прва следећа активност, изаћи ћемо са програмом за локалне изборе у октобру 2020., и да након година стрпљивог и упорног рада остваримо најбољи резултат до сада“.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img