PDP Brčko predstavio ekonomski program za lokalne izbore 2020.

Predsjednik PDP Brčko i poslanik u Skupštini BD Siniša Golić predstavio je sinoć Ekonomski program 2020. – 2024. za lokalne izbore 2020. za Skupštinu Brčko distrikta. Partija demokratskog progresa Brčko na lokalne izbore izlazi s programom pod nazivom „Stabilna porodica – Sigurna budućnost“.

„Osnovni cilj je razvojni i prosperitetni Brčko distrikt, iz kojeg će se manje odlaziti, više zapošljavati i bolje živjeti. Nema razvojnog i prosperitetnog Brčko distrikta bez jakog i stabilnog društva, a jako i stabilno drušvo mogu jedino da čine stabilni pojednici koji potiču iz stabilnih porodica, zato i poruka i naziv našeg ekonomskog programa jeste „Stabilna porodica Sigurno društvo“, rekao je Siniša Golić, predsjednik PDP Brčko i poslanik u Skupštini BD..

- Reklama -

Ekonomski program se zasniva na pet prioriteta, kvalitetna i razvijena infrastruktura u cilju razvoja snažne i dinamične privrede i otvaranja radnih mjesta, jačanje zdravstvenog sistema, izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih objekata, unapređenje poljoprivredne proizvodnje, nove mjere i podsticaji, informatizovana javna uprava (e- uprava) u službi građana i preduzetnika i ciljano obrazovanje kojim će se stvarati poslovi za mlade, a ne mladi bez posla.

„Posebno smo ponosni na naš novi projekat u Programu Otvoreni Distrikt ( Cloud District), kojim želimo da povežemo sve one uspješne ljude koji imaju veze sa Brčko distriktom, a rade i žive širom Evrope i svijeta, poput inženjera, doktora, privrednika, sa ljudima iz Distrikta, u cilju proširivanja znanja i poslovnih interesa“, naglasio je Golić.

Golić je još dodao, osvrnuvši se na aktuelnu situaciju glasanja iz inostranstva, da postoje tri grupe političkih partija.

„Postoji grupa stranaka koje se bave lažnim prijavljivanjem glasača iz inostranstva, zatim druga koja siju lažna obećanja i pokušavaju da kupovinom glasova ostvare što bolji rezultat i postoji treća grupa kojoj pripada i PDP Brčko koji predstavljaju ekonomski program. Programom želimo da pokažemo šta bi mi radili , ako dobijemo što veće povjerenje naših građana distrikta Brčko“, zaključio je Siniša Golić.

Na predstavljanju Ekonomskog programa prisutima su se obratili Zoran Bulatović, potpredsjednik PDP Brčko i šef Odjeljenja za komunalne poslove, dr Branislav Marković, posllanik u Skupštini BD, Milorad Kojić, potpredsjednik PDP Brčko i potpredsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača BD, Mirjana Ristanić, predsjednica Foruma žena PDP Brčko i Sandra Dobijević, potpredsjednica Foruma žena i direktorica Poliglota instituta- centra za strane jezike.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime