PDP Brčko: Necivilizacijski čin onih koji imaju krizu identiteta

“Zastava, grb i himna su obilježje i odlika identifikacije svakog naroda. A narod koji, dostojanstveno čuva i njeguje svoja obilježja, isto tako se odnosi i prema drugima i njihovim simbolima identiteta”, stoji u saopštenju brčanskog PDP-a, povodom današnjeg skrnavljenja zasrave u Gornjim Dubravicama.

“Suprotno od toga je necivilizacijski čin, koji je odlika ljudi, koji imaju krizu svih vrsta identiteta. Otud je uništavanje srpske zastave u srpskom selu Gornje Dubravice, sramotan i vandalski čin, koji je mogao da uradi, samo onaj, koji ne pripada ni jednom segmentu civilizovanog društva”, dodaju iz Partije demokratskog progresa.

“S obzirom da je ovim činom, oskrnavljen i Ustav BiH i Statut Brčko distrikta, tražimo da nadležne službe hitno istraže ovo krivično djelo i shodno zakonskim odredbama, propisno sankcionišu, one koji su ovim činom povrijedili srpski narod u Brčko distriktu”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo, nepoznato lice ili više njih skinuli su noćas i odnijeli srpsku zastavu sa jarbola kod spomenika poginulim borcima i civilima u odbrambeno-otadžbinskom rata u Gornjim Dubravicama, južno od Brčkog.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime