spot_img
spot_img

ПДП Брчко: Лажно пласирање информација атак на уставни поредак БиХ

spot_img
spot_img

Поводом скандалозних изјава директора Међународног института за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС) Љубљана, Зијада Бећировића, данас су се огласили из брчанског ПДП-а.

Ово саопштење преносимо у цјелости, без измјена:

Лажно пласирање информација, о наводном скором почетку оружаног сукоба у Брчко дистрикту, од стране директора Међународног института за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС) из Љубљане, није ништа друго него атак на уставни поредак Босне и Херцеговине.

Суживот, вјерска толеранција, економски пројекти и равномјеран развој, мултиетничке заједнице, какав је Дистрикт Брчко, умјесто да служе као примјер, како се уз договор у БиХ све може постићи, пијунима туђих интереса, представља сметњу и мету за рушење таквог друштва.

Да је Дистрикт Брчко оаза мира, суживота и потенцијала за економски просперитет, поред оцјене све три већинске националне заједнице, оцјена је и супевизора за Дистрикт, као и многих других високих званичника.

Директор ИФИМЕС-а, изнесеним тврдњама за Дистрикт, којима не располаже ниједна институција извршне власти, квалификује себе и свој институт, као организацију, која у Дистрикту има или жели да изгради паравојну или параобавјештајну структуру, које дјелују супротно Уставу и Статуту дистрикта Брчко.

МЕДИЈА ТИМ ПДП БРЧКО

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img