spot_img

Пас којем су одсјечене шапе и уши у Београду на лијечењу, упитно да ли ће преживјети

Published:

*Вијест коју ћете прочитати је лажна. Истину о Данином стању можете прочитати ОВДЈЕ. Nula49.com се извињава свим читаоцима који су погрешно информисани вијешћу коју смо пренијели. Није нам била намјера да било кога доведемо у заблуду и у будућности ћемо се још више трудити да се такве грешке не понове.

Ова вијест неће бити обрисана, јер сматрамо да служи као добра опомена редакцији портала о важности провјере информација.

 

 

Женка пса, коју су активисти из Тузле и Брчког у недјељу пронашли како од бола завија на пијаци у Брчком без двије шапе, двије ноге и ушију, отпремљена је у Београд на ветеринарску клинику, гдје ће бити збринута.

“Не знамо још шта ће бити, 20 одсто су шансе да преживи уопште, ране су јој инфициране, јаки су болови”, наводи једна активисткиња за права животиња из Зенице, додајући да су пса хероину назвали Дана.

Наиме, ради се о женки која је у овој агонији око двије седмице, а остављена је на пијаци “Аризона”. Активисти који се боре за права животиња су за овај чин сазнали путем друштвених мрежа, након што је неко објавио фотографију.

Грађани су огорчени и шокирани овим чином, сматрају га монструозним.

Халид Емкић, портпарол Полиције Брчко дистрикта, ипак наводи да полицији није пријављен овај случај.

“Ми смо уочили на медијима случај и предузећемо мјере које су у нашој надлежности. Прво треба да утврдимо гдје се насиље над животињом десило. У сваком случају, овакав чин осуђујемо”, рекао је Емкић за “Независне”.

Из Фондације за псе “Догс труст у БиХ” сматрају овакав чин не само нехуманим, већ и дубоко поремећеним.

“Још једном позивамо власти у Брчком да поступе према закону те истраже и адекватно санкционирају починиоца, а све локалне власти да хитно покрену снажну иницијативу за проведбу државног закона успоставом система како би се проблем напуштених паса ријешио трајно и како пси више не би живјели на улицама”, наводи Сања Бианцули, портпарол ове фондације.

Да ово није први случај сакаћења животиња, тврди Горан Милојевић из Удружење за заштиту животиња “Кербер” Бањалука те наводи да су, нажалост, овакви случајеви постала као “нормална појава”.

“Свака напуштена животиња на мети је оваквих психопата. Стављају им петарде у њушке, гађају камењем, вјешају, пале. Доста случајева и не изађе у јавност”, истиче Милојевић.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img