spot_img
spot_img

Парламентарци из реда Бошњака поновили: Закон о фискализацији морају поштовати сви

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Представници клубова заступника из реда Бошњака данас су на конференцији за медије поновили став изнесен на прошлом засједању Скупштине, да су против изузимања из Закона о фискализациј адвокатске дјелатности у Дистрикту, јер се тиме, кажу, врши дискриминација других обвезника.

“Овакав став нема никакве везе, како се спочитава, са политичком трговином или националним интересима, јер то је увреда за Бошњаке, с обзиром да се на овај начин супростављамо такозваном обрнутом Робин Худ систему, односно да одузимамо од сиромашних, а дајемо богатима”, истакао је у име Бошњачких заступника посланик СБИХ др Зијад Нишић.

Вриједи подсјетити да је прије пет дана, након сједнице Скупштине на којој су измјене Закона о фискализацији одбијене, предсједник клуба посланика СДА у Скупштини Брчко дистрикта Адем Рибић рекао новинарима да су посланици својим гласањем изразили револт, не само због, како је рекао, уцјењивачког става адвоката према Влади и Скупштини, већ и због кршења договора већине о именовању бошњачког представника на мјесто директора Канцеларије за сузбијање корупције и координатора у Канцеларији Брчко дистрикта при Савјету министара, на које је именован Србин.

“Било је неких договора да то треба да припадне Бошњацима, али није урађено. Мислимо да то треба испоштовати јер влада општи дебаланс. Не видим логику да неко каже да то треба да припадне српском или хрватском народу”, рекао је тада Рибић и додао да тренутна неслагања неће угрозити актуелну коалицију.

Приликом данашњег сусрета са новинарима, пак, политичка трговина као мотив неслагања у владајућој коалицији, није спомињана.

Наглашено је данас и то да ЕУ препознаје праксу фискализације и адвокатске дјелатности.

“Код издавања фискалног рачуна у Хрватској, адвокати нису обавезни навести радњу коју су извршили, чиме се не угрожава право на приватност. Свакако у таквој ситуацији никоме није пало напамет да обуставља рад, нити је било ко оптужио хрватски Сабор због овог закона”, прецизирао је Нишић.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img