Ozdravili: Svi zastupnici iz reda Hrvata danas na sjednici Skupštine

Uz prisustvo svih pet zastupnika iz reda hrvatskog naroda, danas je otvoren treći nastavak vanredne sjednice brčanskog Parlamenta na čijem kraju treba usvojiti budžet Distrikta za tekuću godinu.

“Drago mi je što je čekanje da zastupnici Kluba HSS-a prizdrave i dođu na sjednicu urodilo plodom, te vjerujem da svi zastupnici imaju odgovornost prema građanima i da će učestvovati u kompletnom radu Parlamenta do konačnog usvajanja budžeta. Dolazak na sjednicu, iako su zvanično na bolovanju, je za mene dokaz da je i “bolovanje” jedan od vidova političke borbe za ulazak u vlast, a što donekle mogu da razumijem. No, svima bi nam trebao biti prioritet interes građana i stoga će Skupština nastaviti sa aktivnostima na usvajanju budžeta Distrikta za tekuću godinu”, rekao je za Radio Brčko predsjednik brčanskog Parlamenta, Esed Kadrić.

- Reklama -

Inače, zastupnici iz kluba HSS-a su bili kategorični u stavu da su veoma odgovorni, te iako su na bolovanju, da su došli da omoguće, u skladu sa Statutom, usvajanje budžeta.

“Uprkos našoj želji da razgovaramo o budžetu, te damo i svoje prijedloge, očigledno je da se nisu stekli svi poslovnički uslovi za započinjanje sjednice jer nisu blagovremeno, nama, a ni drugim zastupnicima, dostavljeni amandmani. Meni su amandmani uručeni tek na pauzi današnjeg zasjedanja i ja nisam u stanju ni iščitati sve amandmane, a kamoli se pripremiti za njihovu analizu tokom današnje sjednice. Mislim da se sve ovo čini samo kako bi se odgovorni u Parlamentu zaštitili od moguće kaznene odgovornosti kod ovakvog mehanizma usvajanja budžeta”, rekao je zastupnik HSS-a u brčanskom Parlamentu, Ivan Krndelj.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime