spot_img
spot_img

Ovog vikenda sedmi BIH Color Festival powered by Beck's u Brčkom

spot_img
spot_img

Ovog vikenda u Brčkom počinje sedmi BIH Color Festival powered by Beck's na poligonu za obuku vozača. 28. i 29. jula u distriktu će nastupiti preko 25 izvođača elektronske, trap i hip hop muzike, a najistaknutiji od njih su Albino, Fox, Ajs i Timbe, Frenkie, Indigo i Kontra, Vandal Steve, Pessto, Erick Kasell i mnogi drugi.

Dražen Zimonjić, direktor festivala, raspolaže informacijama da će Brčko okupirati brojni turisti, koji dolaze iz čitavog regiona, te da je na platformama za rezervaciju smještaja skoro već sve popunjeno za te datume.

Raduje ga i činjenica da je konačno formirana Turistička organizacija Brčko distrikta BiH i da će u budućnosti događaji poput BiH Color Festivala biti malo priznatiji od odjeljenja koja su nadležna za kulturno-turističke manifestacije, budući da se BiH Color Festival finansira unazad već dvije godine iz vlastitih izvora. „Jako je lijep osjećaj kada znaš da zbog tvog događaja dolaze hiljade ljudi sa svih strana u Brčko. Interesovanje je identično kao prošle godine, kada smo imali rekord što se tiče posjećenosti. Iskreno se nadam da će nas vrijeme poslužiti, kako bi festival protekao u što kvalitetnije. Vjerujem da se hotelijeri i ugostitelji veoma raduju našem festivalu“, rekao je Zimonjić.

„Mi smo se spremili ove godine kao nikada do sada. 50 000 vrećica boje je zapakovano, ekipe su već na terenu i do četvrtka planiramo sve da završimo ako nam vremenski uslovi to dozvole. Kampanja je krenula mnogo ranije i vjerujemo da će to uroditi plodom. Raspored bina je kao i ranijih godina, na istom mjestu gdje će ljubitelji mainstream zvuka moći uživati na glavnoj bini, dok će ekipa koja voli malo tvrđi zvuk, biti na Hammer Stage-u“, dodao je Zimonjić.

Glavna bina će i ove godine dobiti novi izgled i sigurno će izazvati oduševljenje posjetilaca.

„Naš festival je jedinstven, ne samo u BiH, već i u regionu. Najbliža država u kojoj se održava Color Festival, odnosno Holi Festival, je Grčka. Što se tiče strukture posjetilaca, zanimljivi smo i onima što imaju 5, ali i onima što imaju 55 godina“, zaključio je Zimonjić.

Podsjećamo, sedmi BiH Color Festival će se održati 28. i 29. jula na poligonu za obuku vozača u Brčkom. Kapije Festivala se otvaraju u petak u 18:00 sati. Na ulazu ćete takođe moći kupiti i dnevne ulaznice po cijeni od 25 KM.

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img