spot_img
spot_img

Овог љета Брчаци поновно на градској плажи на Сави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Јуче су на обали ријеке Саве на излетишту Фицибајер започели радови на насипању плаже, коју би Брчаци након много година чекања напокон могли добити. Ово би за Брчаке значило добијање мјеста за забаву и купање, за шта су до сада морали посезати до околних мјеста попут Брезовог Поља или Орашја.

“Уредићемо плажу на овој локацији тако да имамо гдје проводити љето и топле дане. Насућемо око 1.000 кубик а шљунка, а плажа ће бити дужине око 200 метара”, рекао је за Радио Брчко Неђо Мићић – Тулија, предсједник Ронилачко-спасилачког клуба “Немо” и иницијатор пројекта уређења плаже у Брчком.

Поред клуба “Немо”, у овај пројект су се укључили Мјесна заједница Колобара, брчански аласи, те поједине брчанске приватне фирме које су осигуралe потребан материјал и машине за рад.

Мићић истиче како је овај пројект значајан за Брчко и да вјерује да ће га грађани добро искористити.

“Тај дио плаже много значи. Много људи и ове године вјеројатно неће видјети море, а базене у Брчком немамо. Значи, то је једино мјесто гдје се човјек може мало расхладити, окупати, дружити поред воде. Биће јако лијепо и корисно за друштво овдје у овој средини”, закључио је Тулија.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img