Ovog ljeta Brčaci ponovno na gradskoj plaži na Savi

Juče su na obali rijeke Save na izletištu Ficibajer započeli radovi na nasipanju plaže, koju bi Brčaci nakon mnogo godina čekanja napokon mogli dobiti. Ovo bi za Brčake značilo dobijanje mjesta za zabavu i kupanje, za šta su do sada morali posezati do okolnih mjesta poput Brezovog Polja ili Orašja.

“Uredićemo plažu na ovoj lokaciji tako da imamo gdje provoditi ljeto i tople dane. Nasućemo oko 1.000 kubik a šljunka, a plaža će biti dužine oko 200 metara”, rekao je za Radio Brčko Neđo Mićić – Tulija, predsjednik Ronilačko-spasilačkog kluba “Nemo” i inicijator projekta uređenja plaže u Brčkom.

Pored kluba “Nemo”, u ovaj projekt su se uključili Mjesna zajednica Kolobara, brčanski alasi, te pojedine brčanske privatne firme koje su osigurale potreban materijal i mašine za rad.

Mićić ističe kako je ovaj projekt značajan za Brčko i da vjeruje da će ga građani dobro iskoristiti.

“Taj dio plaže mnogo znači. Mnogo ljudi i ove godine vjerojatno neće vidjeti more, a bazene u Brčkom nemamo. Znači, to je jedino mjesto gdje se čovjek može malo rashladiti, okupati, družiti pored vode. Biće jako lijepo i korisno za društvo ovdje u ovoj sredini”, zaključio je Tulija.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime