spot_img
spot_img

Ovo su najbolji u sportu Brčko distrikta

spot_img
spot_img

Najboljim brčanskim sportistima i sportskim kolektivima tokom večeri su uručena priznanja za postignute rezultate u minuloj godini.

Tročlani stručni žiri vrednovao je rezultate sportista Distrikta kroz 22 kategorije, počev od pojedinačno najuspješnijih u muškoj i konkurenciji žena, pa do najboljeg kolektiva te najuspješnijeg sportskog događaja.

Najuspješniji sportista Distrikta za prošlu godinu je član Kajak kluba „Zaveslaj“ Jasmin Klebić. Najuspješnija sportiskinja je Marija Vujanović iz Kluba borilačkih vještina „Jedinstvo Brčko“. Priznanje najbolji sportski kolektiv u prošloj godini pripao je Ženskom odbojkaškom klubu „Bimal Jedinstvo“, dok je najznačajniji sportski događaj brčanski Polumaraton u organizaciji Atletskog kluba „Kros“.

Uručeno je priznanje i za najboljeg sportistu invalida, to je Mirko Zečević Tadić kapiten OKI Jedinstvo Brčko-Boće. Osim toga, zaslužni dugogodišnji sportski radnik je Slobodan Tešić, dok je najbolji sportski novinar za 2022. godinu urednik portala Plural, Adis Mujdanović. U muzičkom dijelu nastupio je interpretaror iz Hrvatske Ivan Zak.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img