Ove godine povećan broj turista u Brčkom

Broj noćenja u Distriktu iz godine u godinu je u blagom porastu. U 2017. zabilježeno je više od 10.000 noćenja, a po osnovu boravišne takse je uplaćeno gotovo 17.000 maraka.

“Sve ovo govori da su naše tradicionalne manifestacije kao što su Sajam privrede, Pozorišni susreti, Vidovdanska trka, Rukometni turnir “Lokomotive”, a od ove godine i “Biznis forum”, pored ostalih uvećali broj noćenja. Pored toga, povećan je i broj dolazaka naših ljudi iz dijaspore, što je nadalje uvećalo i broj zdravstvenih usluga, posebno u privatnim ordinacijama sa naglaskom na stomatološke preglede”, istakla je za Radio Brčko šefica Službe za turizam brčanske Vlade, Dušanka Pantelić.

“Posebno je značajno da, za narednu godinu, već imamo Ugovor sa jednom turističkom agencijom iz Beča koja je prihvatila da četiri puta godišnje šalje kruzere do Brčkog, a mi smo već osmislili i dodatne sadržaje, pa ćemo ovim turistima ponuditi putovanja u Domaljevac kako bismo vidjeli tamošnji samostan, potom u “Etno selo” Bijeljina, kao i u Gradačac, na kulu Husein kapetana”, dodaje šefica brčanskog turizma.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime