Ove godine povećan broj turista u Brčkom

Broj noćenja u Distriktu iz godine u godinu je u blagom porastu. U 2017. zabilježeno je više od 10.000 noćenja, a po osnovu boravišne takse je uplaćeno gotovo 17.000 maraka.

“Sve ovo govori da su naše tradicionalne manifestacije kao što su Sajam privrede, Pozorišni susreti, Vidovdanska trka, Rukometni turnir “Lokomotive”, a od ove godine i “Biznis forum”, pored ostalih uvećali broj noćenja. Pored toga, povećan je i broj dolazaka naših ljudi iz dijaspore, što je nadalje uvećalo i broj zdravstvenih usluga, posebno u privatnim ordinacijama sa naglaskom na stomatološke preglede”, istakla je za Radio Brčko šefica Službe za turizam brčanske Vlade, Dušanka Pantelić.

- Reklama -

“Posebno je značajno da, za narednu godinu, već imamo Ugovor sa jednom turističkom agencijom iz Beča koja je prihvatila da četiri puta godišnje šalje kruzere do Brčkog, a mi smo već osmislili i dodatne sadržaje, pa ćemo ovim turistima ponuditi putovanja u Domaljevac kako bismo vidjeli tamošnji samostan, potom u “Etno selo” Bijeljina, kao i u Gradačac, na kulu Husein kapetana”, dodaje šefica brčanskog turizma.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime