Otvoreno klizalište u Brčkom

- Reklama -

U okviru manifestacije „Čari zime u Brčkom” gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić danas je svečano otvorio klizališnu sezonu na Stadionu malih sportova „Blatuša” koja će trajati do kraja februara 2020. godine.

Gradonačelnik je kazao da će klizalište biti posebna radost za najmlađe naročito u ovom periodu kada su na zimskom raspustu.

- Reklama -

„Cilj nam je da klizalište, ali i manifestacija „Čari zime u Brčkom”, postane tradicionalna, da upotpunimo sadržaje u Brčkom i za vrijeme zimske sezone, pogotovo za vrijeme zimskog raspusta. Mislim da postoji veliki interes posebno najmlađih sugrađana što pokazuje i današnja posjeta na ovom klizalištu”, kazao je Milić.

Jelena Lugonja, asistent direktora u JP „Komunalno Brčko”, kazala je da će klizalište raditi od 9:00 do 22:00 časa i da će dnevna karta radnima danima koštati 3 KM, a vikendom 5 KM. Ona je kazala da se nada da će klizalište biti mjesto okupljanja i druženja.

„Klizalište će raditi svakog dana od 9:00 do 22:00 časa. Ujutro od 9:00 do 10:00 časova klizanje će biti besplatno, a zadnja ulaznica moći će se kupiti u 21 čas. Dnevna karta radnim danima koštaće 3 KM, a vikendom 5 KM. Vidimo da je i danas na dan otvorenja interesovanje veliko i sigurni smo da će najmlađi ovdje doći da se druže”, kazala je Lugonja dodajući da se nada da će u slučaju povoljnih vremenskih uslova klizalište raditi do kraja februara sljedeće godine.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime