spot_img
spot_img

Otvorene Sportske igre mladih

spot_img
spot_img

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić otvorio je sedme po redu „Sportske igre mladih“, na stadionu malih sportova Blatuša u Brčkom, koje su okupile oko 1 000 djevojčica i dječaka, a koje se danas širom BiH održavaju u više od 30 gradova.

„Izuzetno je zadovoljstvo danas govoriti pred ovako veselom i razdraganom publikom. Ponosni smo što vas imamo i što imamo mogućnost da organizujemo jednu ovakvu manifestaciju koja propagira sportski način života među djecom i mladima, zabavu, druženje i učenje pravih vrijednosti kroz sport i fer plej“, istakao je gradonačelnik Milić u obraćanju mališanima poželjevši im mnogo uspjeha u takmičenjima.

Sportska priča u Brčkom je počela je kvalifikacionim takmičenjem u mještovitoj disciplini „između dvije vatre“, a takmičenja će se održati i u malom fudbalu, košarci te rukometu u muškoj i ženskoj konkurenciji, za djecu uzrasta od 2002. godište i mlađi kao i 2006. godište i mlađi.

Pobjedničke ekipe u svim disciplinama ostvaruju pravo nastupa na Finalnom takmičenju u Sarajevu, dok će se najuspješnije ekipe na Finalnom takmičenju u Sarajevu takmičiti na Međunarodnim danima Sportskih igara mladih u Splitu.

Ovu sportsku manifestaciju organizuje Udruženje mladih „Sportek“ iz Brčkog, a održava se pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH.

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img