Otvorena peta Ljetnja škola Policije

Peta ljetnja policijska škola, koju će ove godine pohađati više od trideset učesnika, danas je svečano otvorena uz prisustvo gradonačelnika Brčko distrikta BiH Siniše Milića, šefa Policije Brčko distrikta BiH Gorana Pisića i specijalnog izaslanika za Balkan i zemlje koje izlaze na Crno more Karolosa Gadisa.

Ove godine tema trodnevne škole je “Mladi akteri bezbjednosti”, kojom treba da se mladim ljudima približi rad Policije, kao i drugih organizacija uz čiju je podršku organizovan ovaj projekat OEBS-a i Crvenog krsta/križa.

- Reklama -

Gradonačelnik Siniša Milić, kojem je šef Policije uručio zahvalnicu za podršku u organizaciji projekta ljetnje policijske škole, istakao je da su trajanje ovakvog projekta i dobar odziv potvrda rezultata anketa koje govore da Policija Brčko distrikta BiH ima najveće povjerenje građana kada su u pitanju institucije.

“Vrlo brzo ćemo završiti proceduru za otklanjanje tehničkih nedostataka na novoj zgradi Policije. Danas je na sjednici Vlade usvojena Odluka o odobravanju Programa utroška sredstava granta Razvojnom programu Ujedinjenih nacija, čime je Vlada uradila svoj dio posla. Na izvođačima je da dalje realizuju otklanjanje nedostataka i nadam se da će Policija već za nekoliko mjeseci preseliti u novu funkcionalniju zgradu što će, uvjeren sam, doprinijeti još boljem radu”, istakao je gradonačelnik Milić.

Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić naveo je da je ljetnja škola Policije okupila mlade, iz Brčkog i okruženja, koji će se kroz različite tematske cjeline u naredna tri dana upoznati sa bezbjednosnim izazovima i rizicima na području distrikta Brčko.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime