spot_img
spot_img

Отворена пета Љетња школа Полиције

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Пета љетња полицијска школа, коју ће ове године похађати више од тридесет учесника, данас је свечано отворена уз присуство градоначелника Брчко дистрикта БиХ Синише Милића, шефа Полиције Брчко дистрикта БиХ Горана Писића и специјалног изасланика за Балкан и земље које излазе на Црно море Каролоса Гадиса.

Ове године тема тродневне школе је “Млади актери безбједности”, којом треба да се младим људима приближи рад Полиције, као и других организација уз чију је подршку организован овај пројекат ОЕБС-а и Црвеног крста/крижа.

Градоначелник Синиша Милић, којем је шеф Полиције уручио захвалницу за подршку у организацији пројекта љетње полицијске школе, истакао је да су трајање оваквог пројекта и добар одзив потврда резултата анкета које говоре да Полиција Брчко дистрикта БиХ има највеће повјерење грађана када су у питању институције.

“Врло брзо ћемо завршити процедуру за отклањање техничких недостатака на новој згради Полиције. Данас је на сједници Владе усвојена Одлука о одобравању Програма утрошка средстава гранта Развојном програму Уједињених нација, чиме је Влада урадила свој дио посла. На извођачима је да даље реализују отклањање недостатака и надам се да ће Полиција већ за неколико мјесеци преселити у нову функционалнију зграду што ће, увјерен сам, допринијети још бољем раду”, истакао је градоначелник Милић.

Шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ Горан Писић навео је да је љетња школа Полиције окупила младе, из Брчког и окружења, који ће се кроз различите тематске цјелине у наредна три дана упознати са безбједносним изазовима и ризицима на подручју дистрикта Брчко.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img