spot_img
spot_img

Отворена изложба „Заједничка умјетност Балкана – традиција и савременост“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У галерији Градске вијећнице данас је отворена изложба под називом „Заједничка умјетност Балкана – традиција и савременост“ која је организована у сарадњи Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине и Амбасаде Републике Бугарске у Босни и Херцеговини.

Ради се о изложби фотографија и графике са IV међународног омладинског фестивала назива „Ријека толеранције“ у склопу Пројекта „13 вијекова Бугарске“. Градоначелник Дистрикта Есед Кадрић отворио је изложбу заједно са амбасадором Републике Бугарске у БиХ Њ. Е. Валери Иванов Јотов и представницом Пројекта, госпођом Мигленом Гиговом.

„Данашња изложба је потврда једне добре сарадње коју су власти Дистрикта оствариле са Амбасадом Републике Бугарске, првенствено на културном пољу, а имамо намјеру да врло скоро размијенимо искуства у области привреде и тако проширимо сарадњу кроз заједничке привредне пројекте“, казао је у свом обраћању градоначелник Кадрић.

Амбасадор Јотов захвалио се градоначелнику на првој успјешно реализованој сарадњи, исказавши наду за будућом сарадњом. „Разговарао сам са градоначелником о важности наше регионалне сарадње и надам се да ће ускоро бити реализована сарадња између Дистрикта, града Софије и Агенције за мала и средња предузећа Бугарске“, истакао је амбасадор.

Миглена Гигова, представница Пројекта, исказала је своје задовољство што се поменута изложба по први пут излаже управо у Брчком, граду који је изузетан примјер за толеранцију у БиХ и регији. „Ова изложба има 30 слика које имају графике у којима су учествовали студенти из Букурешта, Грчке, Бугарске и Србије, а надамо се да ће у идућој учествовати и омладина из Босне и Херцеговине“, изјавила је Гигова.

Изложба ће за све заинтересоване посјетиоце бити отворена до 8. децембра 2022. године.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img