Otvoren put u Vitanovićima

Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić svečano je otvorio novi asfaltni put u Mjesnoj zajednici Vitanovići dužine 300 metara. Vrijednost ovog projekta je 27 000 KM.

Zamjenik gradonačelnika Anto Domić je ovom prilikom istakao da se na ovaj način obezbjeđuje kvalitetniji život građana na prostoru Brčko distrikta BiH.

- Reklama -

“Naš zadatak je da svakom čovjeku koji živi na prostoru Brčko distrikta BiH obezbijedimo adekvatnu infrastrukturu kako bi mogao imati dobru povezanost, ne samo na prostoru distrikta nego i dalje, ali i da stvaramo dobre pretpostavke u smislu podsticajnih mjera u poljoprivredi, privredi ili u socijalnoj sferi kako bi naši ljudi ovdje vidjeli svoju perspektivu i ne bi došli u iskušenje da napuste ovaj prostor”, istakao je Domić koji je naglasio da je put napravljen na zahtjev mještana.

Ivo Tufekčić, mještanin sela, rekao je da je zaselak Tufekčići nakon 70 godina dobio asfalt.

“Mnogo nam znači novi put jer će naša djeca, a i mi ćemo imati uslovno mjesto za život. Poteškoće smo ranije imali naročito u zimskim uslovima kada je snijeg znao da paralizuje ovaj dio sela”, dodao je Tufekčić.

Ivica Filipović, zamjenik predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH, istakao je da je otvaranje ovog asfaltnog puta lijep povod i potvrda da se radi na obezbjeđenju kvalitetnijeg života stanovnika Brčko distrikta BiH.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime