Otvoren 18. međunarodni sajam privrede „Brčko 2019”

U organizaciji Privredne komore Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH danas je u bivšem TC „Tropik” u Brčkom svečano otvoren 18. po redu Međunarodni sajam privrede „Brčko 2019” na kojem učestvuje preko sto izlagača iz različitih privrednih grana.

Na svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić koji je istakao važnost ovog događaja za Distrikt i privredu.

- Reklama -

„Zadovoljstvo je vidjeti na jednom mjestu veliki broj privrednika koji održavaju u životu ovo društvo. Naš je cilj da ovo ne bude samo mjesto gdje bi se vidjela ponuda iz privrede Brčko distrikta BiH i okruženja, već i mjesto gdje će se razgovarati o načinima unapređenja poslovnog ambijenta. Takođe, na ovom sajmu predstaviće se i program samozapošljavanja u privredi i poljoprivredi koji je na prostoru distrikta dao zadovoljavajuće rezultate, ali pričaće se i o konceptu poslovnih zona. Mi smo u fazi usvajanja Zakona o poslovnim zonama i ovaj susret privrednika iskoristićemo i za prezentaciju tog zakonskog rješenja u formi nacrta, ali i razmjenu mišljenja”, kazao je Milić dodajući da očekuje da će se u narednom periodu doći do jednog zakonskog rješenja koje će unaprijediti procedure kada su u pitanju investiranja u distrikt Brčko.

„Nadamo se da bi to mogla da bude prekretnica koja će doprinijeti da privredni rast i razvoj u distriktu poprimi intenzivniji karakter”, kazao je Milić.

Predsjednica Privredne komore Brčko distrikta BiH Sanela Hadžajlić kazala je da su izlagači prepoznali bitnost sajma.

„Sa 18. međunarodnim sajmom privrede „Brčko 2019” postali smo punoljetni, ali postajemo i ozbiljniji. Ovaj sajam smo digli na mnogo viši nivo nego što je do sada bio. Imamo preko sto izlagača i kompletan sajamski prostor je popunjen. Izlagači su prepoznali bitnost ovog sajma na kojem ostvaruju i poslovne kontakte”, kazala je Hadžajlić.

U okviru Sajma sutra, 8. novembra u prostoru TC „Tropik” održaće se i okrugli sto za mlade preduzetnike na temu „Od ideje do realizacije” kao i prezentacija prijedloga Zakona o poslovnim zonama Brčko distrikta BiH koje će prezentovati Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH.

Sajam će trajati do 9. novembra kada će se proglasiti i najuspješniji učesnik Sajma i dodijeliti priznanja i nagrade.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime