spot_img
spot_img

Отворен 18. међународни сајам привреде „Брчко 2019”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У организацији Привредне коморе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине и под покровитељством Владе Брчко дистрикта БиХ данас је у бившем ТЦ „Тропик” у Брчком свечано отворен 18. по реду Међународни сајам привреде „Брчко 2019” на којем учествује преко сто излагача из различитих привредних грана.

На свечаном отварању присуствовао је и градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић који је истакао важност овог догађаја за Дистрикт и привреду.

„Задовољство је видјети на једном мјесту велики број привредника који одржавају у животу ово друштво. Наш је циљ да ово не буде само мјесто гдје би се видјела понуда из привреде Брчко дистрикта БиХ и окружења, већ и мјесто гдје ће се разговарати о начинима унапређења пословног амбијента. Такође, на овом сајму представиће се и програм самозапошљавања у привреди и пољопривреди који је на простору дистрикта дао задовољавајуће резултате, али причаће се и о концепту пословних зона. Ми смо у фази усвајања Закона о пословним зонама и овај сусрет привредника искористићемо и за презентацију тог законског рјешења у форми нацрта, али и размјену мишљења”, казао је Милић додајући да очекује да ће се у наредном периоду доћи до једног законског рјешења које ће унаприједити процедуре када су у питању инвестирања у дистрикт Брчко.

„Надамо се да би то могла да буде прекретница која ће допринијети да привредни раст и развој у дистрикту поприми интензивнији карактер”, казао је Милић.

Предсједница Привредне коморе Брчко дистрикта БиХ Санела Хаџајлић казала је да су излагачи препознали битност сајма.

„Са 18. међународним сајмом привреде „Брчко 2019” постали смо пунољетни, али постајемо и озбиљнији. Овај сајам смо дигли на много виши ниво него што је до сада био. Имамо преко сто излагача и комплетан сајамски простор је попуњен. Излагачи су препознали битност овог сајма на којем остварују и пословне контакте”, казала је Хаџајлић.

У оквиру Сајма сутра, 8. новембра у простору ТЦ „Тропик” одржаће се и округли сто за младе предузетнике на тему „Од идеје до реализације” као и презентација приједлога Закона о пословним зонама Брчко дистрикта БиХ које ће презентовати Одјељење за привредни развој, спорт и културу Владе Брчко дистрикта БиХ.

Сајам ће трајати до 9. новембра када ће се прогласити и најуспјешнији учесник Сајма и додијелити признања и награде.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img