spot_img
spot_img

Отмица у Брчком: Једно лице ухапшено

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

И овог понедељка доносимо вам преглед значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У периоду викенда на простору Брчко дистрикта БиХ у области кирминалитета забиљежено је једно кривично дјело “Отмица” из члана 177. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, а због основа сумње да је починио исто лице М.М. рођен 1982. године у Брчком, гдје је и настањен је лишен слободе, те ће уз Извјештај бити предат Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– У наведеном временском периоду забиљежена су два догађаја нарушавања јавног реда и мира и то дана 26.08.2022. године када је због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” и члана 8. „Ометање вршења службених послова и задатака” из Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ, слободе лишено лице иницијала Д.М. рођен 1983. године настањен у Брчком. Други догађај забиљежен је дана 28.08.2022. године када је лицу С.М. рођеном 1983. године из Брчког, због почињеног прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” уручен прекршајни налог.

САОБРАЋАЈ:

– Током наведеног периода забиљежена је једна саобраћајна незгода.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 20 возача и возила. Од тога девет возача је искључено због управљања моторним возилима под дејством алкохола, један јер је возилом управљао прије стицања права на управљање, два која су управљала нерегистрованим возилима два јер нису имала назначену одговарајућу категорију у возачким дозволама, једно лице које је управљало возилом након истека важности потврде о регистрацији, четири лица јер су управљала претовареним возилима и једно лице које је управљало возилом, а одбило је да се подвргне тестирању на опојне дроге.

ОСТАЛО:

– Дана 28.08.2022. године у мјесту Буквик дошло је до нарушавања јавног реда и мира тучом између више особа, при чему су три лица задобила лаке тјелесне повреде, те ће против учесника наведеног догађаја бити предузете све законом предвиђене мјере.

Стручни референт за односе с јавношћу
портпарол Полиције Брчко дистрикта БиХ
Џевида Хукичевић

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img