spot_img
spot_img

Osvojen Solun: Veliki uspjeh mladih rukometaša iz Brčkog

Published:

spot_img

Poslednjeg vikenda u 2018. i prvog u 2019. godini u Solunu, Republika Grčka, održao se VI Međunarodni rukometni turnir „Trofej Soluna – Handball Climax Xmas Cup 2019“.

Turnir je okupio blizu 50 ekipa iz nekoliko država Evrope. U najkvalitetnijoj i najbrojnijoj kategoriji nakon četverodnevnih borbi prvo mjesto osvojila je ekipa RK Jedinstvo 2015 iz Brčko distrikta BiH.

Uspjeh momaka iz Brčkog utoliko je veći što su u finalu morali na domaćem terenu pobijediti ekipu velikog PAOK-a, ekipe čiji je budžet za omladinske kategorije veći od godišnjih budžeta naših premijerligaških ekipa.

Ni renomirani protivnik, gostujući teren, iscrpljujuće putovanje, domaće sudije, pet napornih utakmice i ogroman pritisak nisu bili dovoljan razlog da se mladi momci iz Brčkog pokolebaju i predaju.

U velikom finalu pred oko 1000 domaćih navijača momci iz Brčkog su izvukli poslednje atome snage i trijumfovali nakon produžetaka i izvođenja penala rezultatom 22-21.

Obzirom na izuzetnu kategoriju Turnira i trenutno stanje bh. rukometa ovo se može smatrati ogromnim i nestvarnim uspjehom pogotovo što ga je postigla ekipa RK Jedinstvo 2015 koji postoji nešto više od tri godine ali sa kojom mladi trener Uglješa Glamočić i njegove kolege očigledno rade odličan posao pogotovu u radu sa mlađim kategorijama.

Na Turniru su boje RK Jedinstvo 2015 branili Njegoš Lukić, Dino Čajtinović, Aleksa Milanković (kapiten), Nikola Jelisić, Mihajlo Stojanović, Radivoje Lujić, Stefan Spasojević, Marko Lukić, Nemanja Peštić, Nemanja Novak, Dejan Jakšić, Branko Mičić, Boris-Renato Pudić i Sergej Stjepanović.

Osim medalja i pehara za najbolju ekipu u Brčko je došlo i prestižno priznanje za Najboljeg igrača Turnira (MVP) koje je jednoglasno pripalo lijevom beku ekipe RK Jedinstvo 2015 Nemanji Peštiću.

Momci iz Brčkog su tako u potpunosti opravdali povjerenje svih onih koji su pomogli da se ova ekipa pojavi na ovom prestižnom Turniru a svojim roditeljima, članovima Kluba, prijateljima i svim ljubiteljima rukometa u Brčkom donijeli ogromnu radost i osjećaj ponosa.

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img