spot_img
spot_img

Освојен Солун: Велики успјех младих рукометаша из Брчког

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последњег викенда у 2018. и првог у 2019. години у Солуну, Република Грчка, одржао се VI Међународни рукометни турнир „Трофеј Солуна – Handball Climax Xmas Cup 2019“.

Турнир је окупио близу 50 екипа из неколико држава Европе. У најквалитетнијој и најбројнијој категорији након четверодневних борби прво мјесто освојила је екипа РК Јединство 2015 из Брчко дистрикта БиХ.

Успјех момака из Брчког утолико је већи што су у финалу морали на домаћем терену побиједити екипу великог ПАОК-а, екипе чији је буџет за омладинске категорије већи од годишњих буџета наших премијерлигашких екипа.

Ни реномирани противник, гостујући терен, исцрпљујуће путовање, домаће судије, пет напорних утакмице и огроман притисак нису били довољан разлог да се млади момци из Брчког поколебају и предају.

У великом финалу пред око 1000 домаћих навијача момци из Брчког су извукли последње атоме снаге и тријумфовали након продужетака и извођења пенала резултатом 22-21.

Обзиром на изузетну категорију Турнира и тренутно стање бх. рукомета ово се може сматрати огромним и нестварним успјехом поготово што га је постигла екипа РК Јединство 2015 који постоји нешто више од три године али са којом млади тренер Угљеша Гламочић и његове колеге очигледно раде одличан посао поготову у раду са млађим категоријама.

На Турниру су боје РК Јединство 2015 бранили Његош Лукић, Дино Чајтиновић, Алекса Миланковић (капитен), Никола Јелисић, Михајло Стојановић, Радивоје Лујић, Стефан Спасојевић, Марко Лукић, Немања Пештић, Немања Новак, Дејан Јакшић, Бранко Мичић, Борис-Ренато Пудић и Сергеј Стјепановић.

Осим медаља и пехара за најбољу екипу у Брчко је дошло и престижно признање за Најбољег играча Турнира (MVP) које је једногласно припало лијевом беку екипе РК Јединство 2015 Немањи Пештићу.

Момци из Брчког су тако у потпуности оправдали повјерење свих оних који су помогли да се ова екипа појави на овом престижном Турниру а својим родитељима, члановима Клуба, пријатељима и свим љубитељима рукомета у Брчком донијели огромну радост и осјећај поноса.

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img