Osumnjičenom za paljevinu kuća u Dubravama produžen pritvor za dva mjeseca

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor 26-godišnjaku osumnjičenom da je prije mjesec dana u Dubravama jugozapadno od Brčkog zapalio dvije kuće.

Nakon isteka jednomjesečnog pritvora Miroslav Tomić će i dalje ostati lišen slobode na osnovu odluke kojom mu je ova mjera produžena za još dva mjeseca.

- Reklama -

Tužilaštvo Distrikta predložilo je produženje ove mjere ocjenjujući da i dalje postoje razlozi koji opravdavaju njegov boravak u pritvoru. Ocijenjeno je da i dalje postoji opasnost da bi osumnjičeni mogao pobjeći i ponoviti krivična djela za koja se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koja su posebno teška s obzirom na način izvršenja i posljedice.

Inače, Tužilaštvo Brčko distrikta vodi istragu protiv Tomića zbog osnova sumnje da je 19.februara tokom noći podmetnuo požar u dvije kuće čiji se vlasnici nalaze u inostranstvu. Za sada je utvrđena osnovana sumnja da je do podmetanja požara došlo najprije u kući lica s inicijalima M.M. a dva sata kasnije i u kući tetke osumnjičenog u kojoj je jedno vrijeme i boravio.

Nakon toga, plamena stihija zahvatila je kompletnu unutrašnjost kuća uzrokujući štetu u visini koja prelazi stotinu hiljada KM – opisano je u prijedlogu za produženje pritvora.

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime