Осумњичена за учешће у убиству Ескобара изручена Србији - nula49.com
spot_img
spot_img

Осумњичена за учешће у убиству Ескобара изручена Србији

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Србији је из БиХ изручена Азра Шабановић која је осумњичена да је учествовала у тешком убиству Ранка Радошевића званог Ескобар (54) у кафићу на бензинској пумпи у београдском насељу Рушањ 9. марта.

Она је данас изручена Србији јер против ње Више јавно тужилаштво у Београду води истрагу за кривично дјело тешко убиство у помагању, сазнаје Танјуг.

Њу ће саслушати судија за претходни поступак Вишег суда у Београду на околности рјешења о одређивању притвора.

Недавно је Србији изручен и Марко Пјановић из Брчког који је такође ухапшен у БиХ и терете за кривично дјело тешко убиство у помагању. Пјановић слови за вођу навијача Партизана из Брчког.

Поред њих истрагом су обухваћени и Стефан З. (28) из Лебана и Лука В. (35) из Краљева, као и Марко П. Стефан З. и Лука В. се налазе у притвору, и они су осумњичени за кривична дјела тешко убиство у саизвршилаштву и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Против малољетнице која је ухапшена са њима води се посебан поступак пред судијом за малољетнике.

Шабановићева је осумњичена да је заједно са Марком Пијановићем дан прије убиства Ранка Радошевића Ескобара била на његовом ауто плацу гдје су се представили као купци аутомобила и са њим се договорили да се сутрадан у 11 сати нађу на пумпи у Рушњу гдје ће му дати новац, а он њима возило.

Међутим, умјесто њих на пумпу су дошле убице Лука В. (35) и Стефан З. (28) и са седам хитаца усмртили Ескобара 9. марта.

Ескобар је познато име у подземљу, а за њега се чуло и након хапшења чланова клана Беливук, када је код припадника групе пронађено возило на Радошевићево име.

Убијени Радошевић словио је за вођу такозваног никшићког клана, уско повезаног са шкаљарским кланом.

 

 

(tanjug)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img