spot_img

Оштро саопштење Рукометног савеза Републике Српске: Неприхватљиво понашање Гламочића

spot_img

На нашу адресу стигло је саопштење за јавност из Рукометног савеза Републике Српске које објављујемо у цјелини.

Ми у Рукометном савезу Републике Српске најоштрије осуђујемо поступак Угљеше Гламочића, тренера РК Јединство 2015, који је без иједног аргумента, путем друштвених мрежа, упутио низ непримјерених, вулгарних и некоректних ријечи према службеним лицима и својим спортским пријатељима из Бијељине. Оно што је сасвим сигурно, а то је, да ће против Угљеше Гламочића бити покренут дисциплински поступак.

Послије утакмице првог кола м:тел Прве лиге Републике Српске Бијељина-Јединство 2015 (27:27), Угљеша Гламочић се на фејсбук страници окомио на судије Ивана и Маринка Анушића из Приједора иако су имали више него коректно суђење.

Примитивним и уличарским жаргоном се обрушио и на Обренка Миљковића и Богдана Раникћа, двојицу изузетних рукометних радника који могу да служе за примјер другим спортским радницима. Угљеша Гламочић је том приликом споменуо још двојицу рукометних судија Жујића и Мулалића из Новог Града, те је и према њима изнио неколико некоректних, примитивних и тешких ријечи који не доликују никоме, а посебно неком ко ради као рукометни педагог и жалосно је да један овакав тренер ради у клубу.

Вјерујемо да ће се руководство РК Јединство 2015 оградити од поступака Угљеше Гламочића који је заслужио сваку осуду и треба да буде адекватно кажњен. Поготово када се зна да су на својој фејсбук страници написали да су задовољни игром и резултатом и нису навели ниједну примједбу на судије и људе из РК Бијељина.

Очекујемо да ће се извинити како свим службеним лицима које је навео у свом тексту на фејсбук страници, исто тако и људима из Бијељине који ничим нису заслужили овакве погрдне ријечи које им је упутио тренер Брчака.

Са овим што је урадио Угљеша Гламочић је сам себи затворио врата и ставио је печат на своју тренерску каријеру када је ријеч о раду са млађим селекцијама Рукометног савеза Републике Српске.

Предсједник УО РКРС
Маринко Умичевић