Osnovica za obračun plate zaposlenika budžetskih korisnika utvrđena u iznosu od 900,00 KM - nula49.com
spot_img
spot_img

Osnovica za obračun plate zaposlenika budžetskih korisnika utvrđena u iznosu od 900,00 KM

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na 34. redovnoj sjednici na prijedlog Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH usvojila Odluku o visini osnovice za obračun plata zaposlenika budžetskih korisnika Brčko distrikta BiH. Visina osnovice za obračun plata zaposlenika budžetskih korisnika utvrđuje se u iznosu od 900,00 KM.

Ovom odlukom utvrđena je visina osnovice za obračun plata zaposlenih u organima javne uprave i institucijama Brčko distrikta BiH, zaposlenih u Pravosuđu Brčko distrikta BiH, Policiji Brčko distrikta BiH, korisnicima budžetskih sredstava u Skupštini Brčko distrikta BiH, Izbornoj komisiji Brčko distrikta BiH i Kancelariji za reviziju javne uprave i institucija Brčko distrikta BiH za 2024. godinu.

„S obzirom na to da je Vlada RS-a donijela odluku o visini najniže plate u RS-u u 2024. godini u visini od 900,00 KM te ova plata predstavlja višu najnižu platu u entitetima, potrebno je izvršiti usklađivanje osnovice za obračun plata sa ovim iznosom“, istakla je direktorka Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH Janja Geljić.

Ova odluka primjenjuje se na obračun plate za naredni mjesec od dana usvajanja Odluke o izmjeni Budžeta Brčko distrikta BiH za 2024. godinu.

Članovi Vlade su na današnjoj sjednici odobrili amandmane na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Policiji Brčko distrikta BiH. Navedeni nacrt zakona danas se nalazi na dnevnom redu Skupštine Brčko distrikta BiH.

Usvojena je Odluka o utvrđivanju naknade za obavljanje posebnih poslova u organima javne uprave.

Na prijedlog Odjeljenja za javni registar, Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne odnose, Odjeljenja za obrazovanje, Odjeljenja za komunalne poslove i Kancelarije za upravljanje javnom imovinom razmatrani su i izvještaji o zaključenim ugovorima, ugovorenim poslovima, utrošenim sredstvima i rezultatima sprovedene analize i ocjene efektivnosti i efikasnosti obavljenih poslova u 2023. godini.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img