spot_img
spot_img

Османовић честитао Свјетски дан учитеља

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поштоване учитељице и учитељи,

Свјетски дан учитеља обиљежава се од 1994. године, од када је UNESCO 5. октобар прогласио Међународним даном учитеља. Више од 100 држава, међу којима је и Босна и Херцеговина, прихватило је да се на овај дан слави учитељска професија.

Ове године Дан учитеља обиљежавамо у условима које диктирају епидемиолошке мјере због корона вируса, што овом дану дају једну сасвим нову димензију.

Рад учитеља је већ препознат као један од најважнијих за укупан развој друштва, зато се данас у цијелом свијету говори о изазовима с којима се сусрећу учитељице и учитељи, а прије свега због проблема изазваних корона вирусом (COVID-19). Сасвим нови услови рада помјерили су границе и учитељи су на најиновативнији начин показали колико су спремни одговорити свакој ситуацији, а све с циљем да се младима и у оваквим околностима пружи што квалитетније образовање.

Зато је Дан учитеља прилика да се мобилизује јавност, да се да подршка и покаже разумијевање за све напоре које ови племенити људи чине за добробит друштва и заједнице.

Користим прилику да вам драге колегинице и колеге честитам 5. октобар – Међународни дан учитеља, са жељом да имате пуно успјеха и на пословном и на приватном плану.

Шеф Одјељења за образовање
Сенад Османовић, проф.

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img