Osmanović čestitao Svjetski dan učitelja

- Reklama -

Poštovane učiteljice i učitelji,

Svjetski dan učitelja obilježava se od 1994. godine, od kada je UNESCO 5. oktobar proglasio Međunarodnim danom učitelja. Više od 100 država, među kojima je i Bosna i Hercegovina, prihvatilo je da se na ovaj dan slavi učiteljska profesija.

Ove godine Dan učitelja obilježavamo u uslovima koje diktiraju epidemiološke mjere zbog korona virusa, što ovom danu daju jednu sasvim novu dimenziju.

- Reklama -

Rad učitelja je već prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva, zato se danas u cijelom svijetu govori o izazovima s kojima se susreću učiteljice i učitelji, a prije svega zbog problema izazvanih korona virusom (COVID-19). Sasvim novi uslovi rada pomjerili su granice i učitelji su na najinovativniji način pokazali koliko su spremni odgovoriti svakoj situaciji, a sve s ciljem da se mladima i u ovakvim okolnostima pruži što kvalitetnije obrazovanje.

Zato je Dan učitelja prilika da se mobilizuje javnost, da se da podrška i pokaže razumijevanje za sve napore koje ovi plemeniti ljudi čine za dobrobit društva i zajednice.

Koristim priliku da vam drage koleginice i kolege čestitam 5. oktobar – Međunarodni dan učitelja, sa željom da imate puno uspjeha i na poslovnom i na privatnom planu.

Šef Odjeljenja za obrazovanje
Senad Osmanović, prof.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime