Oskrnavljeni nišani na gradskom mezarju u naselju Meraje

Na mezarju u brčanskom naselju Meraje oskrnavljeni su mezarovi a prilikom čišćenja mezarja pronađena je i sumnjiva naprava koja je svojim izgledom podsjeća na eksplozivnu napravu.

Policija je prijavu zaprimila oko 12 sati, izašla na lice mjesta gdje je pronašla plastiku od ručne bombe. Obaviješten je deminerski tim čiji su pripadnici izašli na lice mjesta. U plastičnoj oblozi od bombe pronađene su prazne čahure od puščane municije, pojasnio nam je šef Operativno komunikacijskog centra Halid Emkić.

- Reklama -

Nadalje, na nekoliko nišana na mezarju plavom bojom su iscrtani krstovi. Policija Brčko distrikta i u tom segmentu vrši uviđaj.

Iz Medžlisa Islamske zajednice Brčko ističu da su šokirani te osuđuju ovaj vandalski čin. Očekuju od nadležnih institucija da u što kraćem periodu pronađu izvršioce ovog vandalizma i da odgovorni za skrnavljenje mezarja snose posljedice. Nepojmljivo je da se ovakve vandalske stvari dešavaju u Brčko distriktu, pogotovo u mevludskom mjesecu kada su vjernici u posebnom stanju ljubavi prema poslaniku Muhammedu a.s., ističu iz Medžlisa još jednom naglašavajući da očekuju od istražnih organa da što prije pronađu izvršioce.

 

 

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime