spot_img
spot_img

Организован пријем за ђаке и дјецу из вртића поводом Међународне недјеље дјетета

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Синиша Милић заједно са Маром Маткић, шефицом Пододјељења за предшколско и основно образовање, данас је у Градској вијећници примио петнаест ђака из основних школа Брчко дистрикта БиХ и дјечјег обданишта „Наша дјеца” поводом Међународне недјеље дјетета.

Градоначелник је казао да је данашњи дан начин да се још једном сви подсјете на фокус дјеловања ка стварању услова за безбрижно одрастање и живот дјеце.

„Није само Међународна недјеља дјетета када треба да се сјећамо својих обавеза. Током цијеле године наш рад мора бити усмјерен на добро ове дјеце. Мени је било драго да сам се у разговору са дјецом информисао који су њихови проблеми, очекивања и слично. Дјеца су и питала да ли ћемо ове године имати сезону клизања у Брчком и казао сам да ћемо имати клизалиште што их је обрадовало. Они су приредили и пригодан програм и похваљујем активност Одјељења за образовање које је суорганизатор овог дешавања”, казао је Милић.

Мара Маткић, шефица Пододјељења за предшколско и основно образовање, казала је да су читаву недјељу основне школе и вртићи на подручју дистрикта имали активности поводом Међународне недјеље дјетета.

„Углавном су се организовале радионице гдје су се истицала дјечја права и гдје су дјеца била у фокус занимања цијеле јавности. Завршетак тога је данашњи сусрет код градоначелника гдје су дјеца говорила шта би жељела ново у граду и другачије, али и како би овај град из њихове визуре био љепши и њима примјеренији за живот”, казала је Маткић.

Након разговора дјеца из основних школа и вртића уручила су и пригодне поклоне градоначелнику.

Међународна недјеља дјетета је традиционални међународни догађај који се одржава сваке године у првој пуној недјељи октобра већ 60 година с циљем усмјеравања пажње одраслих на потребе и права дјетета, посебно на положај у заједници у којој живи, расте и развија се.

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img