spot_img

OPREZ: Lažni volonteri u Brčkom

Published:

Iz Crvenog krsta Brčko distrikta danas su upozorili javnost da se posljednih nekoliko dana pojavljuju određene osobe koje se lažno se predstavljajući kao volonteri Crvenog krsta i prikupljaju novac za bolesnu djecu (navodno za bolesnog Sergeja).

Iz Crvenog krsta najoštrije osuđuju ovaj čin i ističu da ova organizacija nikad ne djeluje po principu ”od kuće do kuće” i da sve akcije pravovrenemo najave u medijim, te da njihovi volonteri nose crvene prsluke sa znakom CKBDBIH te oznake “VOLONTER” (na latiničnom i ćiriličnom pismu) i oznaku programa u sklopu kojeg se akcija odvija (na latiničnom i ćiriličnom pismu).

”Molimo Vas da reagujete ukoliko se susretnete sa osobama koje skupljaju novac u ime CKBDBIH i da ih fotografišete, zadržite na mjestu, prijavite nekom od uposlenika CKBDBIH ili Policiji Brčko distrikta BiH”, saopšteno je iz Crvenog krsta Brčko distrikta, navodeći da CK ne pruža nikakve usluge po kućama.

Tokom perioda novembar 2016 – februar 2017. aktivan je bio projekat “Briga o starima” putem kojeg su volonteri prvobitno u pratnji koordinatora a zatim u paru sa kolegom volonterom obilazili usamljene osobe te je evidencija posjeta, korisnika i volontera koji su izlazili na teren uredno vođena. Ova aktivnost odložena je do daljnjeg.

”Ovom prilikom ističemo da nećemo dozvoliti da se na naše volontere kao i na samu organizaciju stavlja bilo kakav negativan kontekst, pored godina kroz koje smo se gradili i ulagali vrijeme, trud i nadasve srce”, navodi se u saopštenju.

 

 

 

(nula49.com)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img