Opozicija probala srušiti Plan rada Vlade za ovu godinu

Brčanski Parlament će u srijedu, 10. maja, nastaviti sinoć prekinutu sjednicu. Ostalo je da se apsolvira još 18 tačaka, uz usvajanje zaključaka oko analize i prevazilaženja stanja u JP “Komunalno Brčko”, tačke o kojoj je rasprava trajala više od dva sata.

Analiza rada JP “Komunalno Brčko” za period 2008-2016. startovala je od, kako su istakli članovi pozicije, milionskih ulaganja u razvoj preduzeća, koje je bilo malo, ili nikako, uočjivo u praksi, pa do pominjanja menadžerskog Ugovora bivšeg direktora i, kako je naglašeno, njegove apsolutne samovolje u rukovođenju, pa do stavova zastupnika Admira Nukovića, koga je predsjednik Skupštine, Esed Kadrić, upozorio da krši kodeks ponašanja učestvovanjem u raspravi, s obzirom da je u najdirektnijem sukobu interesa, a koji je sve izrečeno nazvao insinuacijama, poluistinama i proizvoljnim tvrdnjama koje nemaju utemeljenja u činjenicama.

- Reklama -

“Jano je uočljivo da ima osnova za tvrdnje da je novac trošen na neadekvatan način, te da se, po svemu sudeći, finansirao i određeni broj političkih stranaka novcem JP “Komunalno Brčko”. No, na nama svima je da još jednom detaljno, kroz zaključke, sve apsolviramo te pronađemo, način za poboljšanje stanja u ovom preduzeću”, rekao je predsjednik Kadrić.

Veoma zanimljiv je bio i postupak predstavnika opozicije u parlamentu, koji su kod analize rada Vlade za proteklu i plana djelovanja za ovu godinu izašli iz skupštinske sale, ne bi li kroz nedostatak kvoruma  oborili ove tačke, što im nije pošlo za rukom.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime