“Operacija kino” stiže i u Brčko!

Omladinski centar „Vermont“ i Operacija kino, putujuće kino Obala Art Centra u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, izvan festivalskih datuma i s istim kvalitetom programa i produkcije, publici širom gradova u Bosni i Hercegovini nudi iskustvo gledanja festivalskih filmova! I sve to uz besplatan ulaz za posjetioce.

Idući u susret svojoj publici, Operacija kino ovog mjeseca nastavlja turneju i dolazi u Gračanicu, Srebrenik, Gradačac, Bijeljinu i Brčko sa nagrađivanim filmovima ”Hladni rat” Pavela Pavlikovskog i ”Moje nevjerovatno ljeto sa Tes” Stivena Voterluda.

Operacija kino se odvija u partnerstvu sa Ambasadom Švajcarske u Bosni i Hercegovini i DM drogerie markt Bosna i Hercegovina.

Film “Hladni rat” (“Cold war“) Pavela Pavlikovskog, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala, nagrađen je za najbolju režiju na festivalu u Kanu 2018. godine i uz ogroman interes publike svečano je otvorio prošlogodišnji, 24. Sarajevo Film Festival. Pavlikovski je 2015. osvojio Oskara za najbolji strani film za film “Ida”, koji je prije toga prikazan na 20. Sarajevu Film Festivalu i oduševio publiku.

“Moje nevjerovatno ljeto sa Tes” (“My Extraordinary Summer With Tess“), debitantski dugometražni film holandskog reditelja Stivena Voterluda, prikazan je na ovogodišnjem, 25. Sarajevo Film Festivalu gdje ga je publika u Dječjijem programu proglasila najboljim. Temeljen na nagrađivanom romanu Ane Volc, omiljene holandske spisateljice mladih, ovaj je film dobitnik specijalnog priznanja žirija programa Generation Kplus ovogodišnjeg Berlinalea. Film je dobitnik međunarodne Emmy Kids nagrade i nagrade na Toronto Kids Int. Film Festivalu.

RASPORED PROJEKCIJA:

Brčko

29.09. u 21:00 HLADNI RAT

30.09. u 21:00 MOJE NEVJEROVATNO LJETO SA TES

Trg pravde / Kino sala Gradskog omladinskog centra

O FILMOVIMA:

HLADNI RAT / COLD WAR

Pavel Pavlikovski

Poljska, Francuska, Velika Britanija, 2018, 82 min.

Uloge: Džoana Kulug, Tomas Kot, Borus Zuc

Film HLADNI RAT govori o strastvenoj ljubavnoj priči između dvoje ljudi koji se zbog različitog porijekla i temperamenta na prvi pogled čine nespojivima, ali su ipak sudbinski predoređeni jedno za drugo.

MOJE NEVJEROVATNO LJETO SA TES / MY EXTRAORDINARY SUMMER WITH TESS

Stiven Voterlud

Holandija, Njemačka, 2019, 84 min.

Uloge: Dženifer Hofman, Guido Polemans, Hans Dagelet

Porodična drama koja, istražujući rodbinske odnose, naglašava važnost međusobne ljudske povezanosti. Bavi se odnosom dječaka koji se priprema za ono najgore i djevojčice koja mu pomaže da pronađe najbolje u sebi. Magazin Variety ovaj je film proglasio jednim od 10 evropskih filmova koji se moraju pogledati.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime