spot_img
spot_img

“Операција кино” стиже и у Брчко!

spot_img
spot_img
spot_img

Омладински центар „Вермонт“ и Операција кино, путујуће кино Обала Арт Центра у сарадњи са Сарајево Филм Фестивалом, изван фестивалских датума и с истим квалитетом програма и продукције, публици широм градова у Босни и Херцеговини нуди искуство гледања фестивалских филмова! И све то уз бесплатан улаз за посјетиоце.

Идући у сусрет својој публици, Операција кино овог мјесеца наставља турнеју и долази у Грачаницу, Сребреник, Градачац, Бијељину и Брчко са награђиваним филмовима ”Хладни рат” Павела Павликовског и ”Моје невјероватно љето са Тес” Стивена Вотерлуда.

Операција кино се одвија у партнерству са Амбасадом Швајцарске у Босни и Херцеговини и DM drogerie markt Босна и Херцеговина.

Филм “Хладни рат” (“Cold war“) Павела Павликовског, овогодишњег добитника Почасног Срца Сарајева 25. Сарајево Филм Фестивала, награђен је за најбољу режију на фестивалу у Кану 2018. године и уз огроман интерес публике свечано је отворио прошлогодишњи, 24. Сарајево Филм Фестивал. Павликовски је 2015. освојио Оскара за најбољи страни филм за филм “Ида”, који је прије тога приказан на 20. Сарајеву Филм Фестивалу и одушевио публику.

“Моје невјероватно љето са Тес” (“My Extraordinary Summer With Tess“), дебитантски дугометражни филм холандског редитеља Стивена Вотерлуда, приказан је на овогодишњем, 25. Сарајево Филм Фестивалу гдје га је публика у Дјечјијем програму прогласила најбољим. Темељен на награђиваном роману Ане Волц, омиљене холандске списатељице младих, овај је филм добитник специјалног признања жирија програма Generation Kplus овогодишњег Берлиналеа. Филм је добитник међународне Emmy Kids награде и награде на Toronto Kids Int. Филм Фестивалу.

РАСПОРЕД ПРОЈЕКЦИЈА:

Брчко

29.09. у 21:00 ХЛАДНИ РАТ

30.09. у 21:00 МОЈЕ НЕВЈЕРОВАТНО ЉЕТО СА ТЕС

Трг правде / Кино сала Градског омладинског центра

О ФИЛМОВИМА:

ХЛАДНИ РАТ / COLD WAR

Павел Павликовски

Пољска, Француска, Велика Британија, 2018, 82 мин.

Улоге: Џоана Кулуг, Томас Кот, Борус Зуц

Филм ХЛАДНИ РАТ говори о страственој љубавној причи између двоје људи који се због различитог поријекла и темперамента на први поглед чине неспојивима, али су ипак судбински предоређени једно за друго.

МОЈЕ НЕВЈЕРОВАТНО ЉЕТО СА ТЕС / MY EXTRAORDINARY SUMMER WITH TESS

Стивен Вотерлуд

Холандија, Њемачка, 2019, 84 мин.

Улоге: Џенифер Хофман, Гуидо Полеманс, Ханс Дагелет

Породична драма која, истражујући родбинске односе, наглашава важност међусобне људске повезаности. Бави се односом дјечака који се припрема за оно најгоре и дјевојчице која му помаже да пронађе најбоље у себи. Магазин Variety овај је филм прогласио једним од 10 европских филмова који се морају погледати.

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img