Omladinski centar “Vermont” danas puni 26. godina postojanja

U težnji da čini omladinu našeg grada motivisanom, očuva te širi njihove kapacitete, Omladinski centar “Vermont” egzistira već 26 godina.

Kroz svoj mukotrpan rad, unatoč ozloglašenosti nevladinog sektora, uspio se dokazati kao organizacija kojoj je zaista stalo do omladine Brčkog, unapređenja životnog prostora, usmjeravanje slobodnog vremena na nešto konkretno i korisno za omladinu te na koncu i sam grad. Zasebno ili udruženo sa lokalnim, regionalnim i međunarodnim organizacijama, Vermont djeluje podjednako dobro.

Ova neiscrpna organizacija zapošljava 19 mladih ljudi i angažuje preko 200 volontera.Djelujemo pod idejom iskorištavanja međusobnih kapaciteta u istoj misiji a ta je, afirmacija mladih i njihovo angažovanje u društvu, zaštita i promocija ljudskih prava te konstruktivna raspodjela slobodnog vremena mladih. Iako su im primarni fokus, OC „Vermont“ se ne ograničava na pomoć samo mladima nego i svim ljudima koji su zainteresovani da budu dio velike ideje zajedništva i izgradnje zdrave sredine. Da je Vermont vrijedan hvale, pokazuju i brojne aktivnosti koje su realizovane u sklopu hiljada projekata u proteklih 26 godina postojanja, i naravno mnogobrojni donatori, počevši od lokalne vlasti do međunarodnih organizacija.

- Reklama -

Kao pojedinac koji je dio ovog velikog tima, ističem da bi ste trebali pomno razmisliti prije nego se uključite. Kada jednom osjetite toplinu zajednice koju Vermont širi, uvlači vam se pod kožu i njegov ste dužnik, zauvijek. Počevši od dostupnosti kolega u svakom trenutku, mogućnosti da upoznajete nove ljude raznolikih karaktera do samog čela ove organizacije koji vašu slobodu usmjerava na jedan sasvim neobičan, vaš, način ka nečemu što koristi prvenstveno vama i zatim čitavoj organizaciji, Vermont vas uvijek uči i sprema za ono što se dešava i izvan njega.Danas, veliko hvala Omladinskom centru „Vermont“ uz želju da se njegovo postojanje kroz ideje zbog kojih je i osnovan, održi još mnogo, mnogo godina.

Srećan rođendan!

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime