spot_img
spot_img

Око 800 капиталних пројеката Одјељења за јавне послове: Градски стадион најважнији

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Од почетка овогодишње грађевинске сезоне до 1. новембра планом рада Одјељења за јавне послове Владе Брчко дистрикта завршена су 274 капитална пројекта из области нискоградње у вриједности преко 4,7 милиона КМ. У области високоградње уговорена вриједност је преко 7,6 милиона КМ.

„У овом тренутку извођачи су уведени у 16 радилишта чија је укупна вриједност радова око 1,5 милиона КМ“, казао је за Радио Брчко шеф Владиног Одјељења за јавне послове Ратко Стјепановић. Он је непоменуо да се значајнији пројекти односе на изградњу мини-обилазнице Чардаклије у Мјесној заједници Ријеке чији је уговорени износ радова око милион марака. Стјепановић је напоменуо да су тренутне активности на том градилишту уградња ивичњака и израда оборинске одводње.

„Такође, у нискоградњи у овом тренутку тече реализација око 800 капиталних пројеката који се налазе у различитим фазама реализације“, рекао је Стјепановић.

Тренутно на реализацији ових пројеката ради седам инжињера и два грађевинска техничара, тако да надлежни очекују да ће реализација плана у Одјелу ове године бити у складу са очекивањима и задовољавајућом реализацијом капиталних пројеката из области нискоградње.

Стјепановић је даље нагласио што се тиче високоградње да је, наравно, најзначајнији пројекат наставак изградње Градског стадиона у Брчком.

„Општепознато је да је у овој фази договорено, и у фази је реализације, наставак изградње Градског стадиона у вриједности од око 7,6 милиона КМ, а рок за извођење ових радова је 15 мјесеци“, прецизирао је Стјепановић и појаснио да то практично значи да код Градског стадиона процес градње неће престајати ни током зиме, јер ће се дио послова радити у затвореном простору.

„Ми очекујемо да ћемо у овој години реализовати у вриједносном смислу дупло више капиталног буџета него што је то било прошле године“, закључио је Стјепановић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img