spot_img
spot_img

ОХР: Фокусирањем на развој и борбу против корупције, Брчко ће да одржи позитиван замах

spot_img
spot_img

Први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Дистрикт Џонатан Менути је у сриједу посјетио Луку у Брчком и састао се са директором Луке и шефом Јединице за имплементацију пројекта модернизације Луке.

Супервизор је још једном потцртао значај овог пројекта за унапређење економских прилика у Брчком и његове позиције регионалног транспортног чворишта.

Грађани Брчког би на прољеће већ требали да виде долазак и монтажу нове дизалице, што ће значајно да унаприједи капацитете Луке. Са завршетком изградње нових жељезничких и путних прикључака, за које је у току поступак издавања потребних дозвола, и са предстојећом реформом корпоративног управљања, ово ће увелико да унаприједи конкурентност Луке на босанскохерцеговачком и регионалном тржишту.

Супервизор је такође посјетио и Канцеларију за борбу против корупције у Дистрикту и састао се са директором Канцеларије и његовим замјеницима. Корупција је и даље један од кључних изазова у Брчком и главни је мотив одласка младих људи. У том погледу, супервизор је нагласио потребу за што бољом сарадњом између институција за провођење закона кад је у питању политика нулте толеранције према корупцији у Дистрикту.

Настављајући своје редовне консултације са званичницима Дистрикта, супервизор се састао са градоначелником Дистрикта, замјеником градоначелника, предсједником и замјеником предсједника Скупштине Дистрикта, гдје је информисан о раду институција у вези са текућом реформом управе и иницијативама за развој инфраструктуре.

Начелник полиције Брчко Дистрика информисао је супервизора о напорима који се улажу на очувању безбједног окружења за предстојеће празнике. Шеф полиције и супервизор су се сложили да постоји потреба за тијесном сарадњом и координацијом у том смислу између свих агенција за провођење закона и органа власти у Брчко Дистрикту.

Одлучна опредијељеност за реформе, ефикасно провођење инфраструктурних пројеката у договореним роковима и чврст став против корупције помоћи ће да се одржи успјешан замах који сада постоји у Брчком. Промјене и напредак су могући, али једино ако органи власти задрже фокус на својим дужностима и обавезама према овој заједници и њеном просперитету, рекао је супервизор Менути.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img