spot_img
spot_img

Огласио се и Кадрић: Дрскост без преседана

spot_img
spot_img

Чији је интерес да грађани буду таоци градоначелника који нема парламентарну већину за усвајање закона и буџета, пита се у најновијем обраћању јавности бивши градончелник Брчко дистрикта и предсједник брчанске СДА Есед Кадрић.

“Након што је именован да би “динамизирао укупни развој Брчко дистрикта БиХ”, градоначелник Нишић је успио успорити све процесе, почео кршити Статут и законе, потписивати анексе непостојећих уговора наносећи финансијску штету Дистрикту”, наводи Кадрић.

“Најновије је кршење члана 41 Статута и члана 37 Закона о буџету који прописују рокове за Владино одобравање буџета, а успут је изгубио и парламентарну већину која треба усвојити буџет”, тврди бивши градоначелник.

“Наравно да и не помишља преузети одговорност нити он, нити “недовољна већина”, јер приоритет им није опћи интерес већ предизборно позиционирање. Најаве да су за усвајање буџета једнако одговорни и владајући који га израђују и опозиција коју не консултују је израз политичке дрскости без преседана”, додаје он.

“Не може се дијелити одговорност с онима с којима не дијелите и власт. Опозиција не може ништа блокирати ако постоји већина, нити има одговорност за усвајање. Већина је та која је одговорна за усвајање буџета а улога опозиције је указивање на квалитет предложеног документа”, истиче Кадрић.

“Стога, одговорно и једино исправно би било, умјесто најаве упирања прстом у опозицију да “недовољна већина” не глуми власт и не узурпира политичке позиције, већ да осигура недостајући капацитет за обнашање власти или градоначелник мора отићи”, закључује се у саопштењу предсједника СДА Брчко.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img