spot_img
spot_img

Oglasili se iz Policije Brčko distrikta: Provode se intenzivne istražne radnje

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Policija Brčko distrikta BiH je dana 01.03.2023. godine u 22.42 sati zaprimila anonimnu prijavu da bi u sali Javne ustanove Ekonomska škola gdje se odigravao turnir u malom fudbalu, moglo doći do narušavanja javnog reda i mira od strane manje grupe navijača.

Odmah nakon zaprimanja prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su utvrdili da je u toku futsal utakmica kupa Republike Srpske za juniore između KMF Brčko Zdravlje i KMF Radnik-Siti iz Bijeljine. Sve okolnosti i ponašanje pojedinih navijača zbog kojih je organizator podnio prijavu Policiji o mogućem narušavanju javnog reda mira će biti istražene i zadokumentovane, te će prema identifikovanim počiniocima biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Nakon završetka utakmice, prilikom odlaska autobusa koji je prevozio igrače KMF Radnik-Siti iz Bijeljine, za sada grupa nepoznatih muških lica je izazvala incident napadom na autobus.

O navedenom događaju odnosno napadu na autobus, informisan je dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH radi utvrđivanja elemenata krivičnog djela, te se preduzimaju intenzivne istražne radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti i motiva pod kojima se navedeni događaj desio kao i identifikovanju lica koja se dovode u vezu s ovim događajem.

 

 

Stručni referent za odnose s javnošću – portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img