Oglasili se iz Policija Brčko distrikta: Nismo obezbjeđivali utakmicu između NK Trešnjevka i NK Mladost Gornje Živinice

Pojedini mediji objavili su vijest pod naslovom “Navijači u Maoči utrčali na teren pa s igračima pretukli sudije”, u kojoj se navodi da je susret Prve lige Tuzlanskog kantona između NK Trešnjevka i NK Mladost Gornje Živinice u Maoči prekinut.

Između ostalog, u tekstu se navodi da “Policija koja je obavezna osiguravati jedan ovakav događaj, nije reagovala i sa strane je pratila šta se na terenu dešava.” Uz tekst je objavljen i videosnimak.

- Reklama -

“S obzirom na pominjanje Policije u negativnom kontekstu i činjenicu da navedena fudbalska utakmica nije odigrana u Maoči, Brčko distrikt BiH, već na lokalnom igralištu NK Koraj, u mjestu Koraj, opština Lopare, u cilju istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da Policija Brčko distrikta BiH nije obezbjeđivala navedenu utakmicu i da nije mjesno nadležna za postupanje po predmetnom događaju”, saopšteno je iz brčanske Policije.

“Policija Brčko distrikta BiH putem međupolicijske saradnje pružiće maksimalnu pomoć u istraživanju predmetnog događaja” zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime