Oglasili se i brčanski Socijalisti: Brčko mora ostati uspješan primjer zajedničkog suživota

Povodom jučerašnjih dešavanja na prostoru Brčko distrikta, danas su se saopštenjem oglasili i iz Socijalističke partije Brčko.

I ovo saopštenje prenosimo u cjelosti, bez intervencija ili korekcija:

Socijalistička partija osuđuje svaki vid ratno-huškačke politike i narušavanja reda i mira koji se dogodio 25.11.2021.godine u naselju Ilićka u Brčkom.

Bez obzira o kome se radi i ko su akteri, ovakvo ponašanje je nedopustvo i Socijalistička partija izražava duboku zabrinutos povodom jučerašnjeg događaja.

Onaj ko ne zna šta je rat neka i ne priziva duhove prošlosti koji nisu nikome dobra donijeli. Brčko Distrikt kao specifična lokalna zajednica od Dejtonskog sporazuma pa sve do danas, prolizi kroz politički najteža vremena, te je neophodno da ostane mirna i imuna na bilo koji pokušaj provokacija.

Ovim putem želimo da pohvalimo policiju Brčko Distrikta, koja je na vrijeme spriječila incident koji su pokušali da isceniraju, 15-tak auta sa ratnim obilježjima Armije BiH.

Takođe još jednom skrećemo pažnju svim političkim subjektima u Brčko Distriktu da svojim djelovanjem upućuju građane ka miru i ne podržavaju bilo kakva okupljanja koja imaju ratnu tematiku .

Brčko Distrikt treba i mora ostati pozitivan i uspješan primjer zajedničkog suživota.

Brčko, 26.11.2021.godine
Socijalistička partija OO Brčko

 

 

 

1 komentar

  1. Ma nema ovdje buducnosti i saradnje dokle god imamo ovakve pojedince koji se uopste ne sankcionisu kako treba. I dalje su vecina spremni za neki rat i nova ubistva, ocigledno…. pa ce posle opet cmizdrit kad dobiju po guzici i plakat zapadu da ih spasava.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime