spot_img
spot_img

Odsjek za civilnu zaštitu dobio nove prostorije

spot_img
spot_img

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je zajedno sa šefom Odjeljenja za javnu bezbjednost Bogdanom Bratićem obišao novootvorene prostorije u Bescarinskoj zoni u Brčkom namijenjene za prelazak pripadnika Odsjeka civilne zaštite, čime se rješava dugogodišnji problem nedovoljnog prostora i pruža mogućnost širenja kapaciteta iste.

„U prošloj godini Vlada je uložila određena sredstva kako bi se ovaj objekat stavio u funkciju te je izvršena njegova sanacija i sada smo sve jedinice prebacili u ovaj prostor. U narednoj fazi planirana je izgradnja poligona za vježbu koji će se koristiti za osposobljavanje naših jedinica, kao i saniranje objekta pored, ako bismo i tamo prebacili određene kapacitete“, izjavio je šef Bratić.

Gradonačelnik Esed Kadrić objasnio je dvojaku korist ustupanja novih prostorija Civilnoj zaštiti.

„U jednome, njima smo obezbijedili neophodne prostorije i time bolje uslove za rad, jer se radi o dobro opremljenom objektu van centralne gradske zone što pogoduje za sve aktivnosti kojima se bavi Odjeljenje i njegove službe. Drugo, Pododjeljenje za ljudske resurse je u ovoj školi organizovalo polaganje vozačkih ispita, zbog čega su fizička lica ulazila u školu za vrijeme nastave i faktički ometali učenike u odvijanju nastavnog procesa. Stavljanjem ovih prostorija na raspolaganje pomenutom Pododjeljenju ispunili smo dugo iskazivani zahtjev učenika, roditelja i nastavnog osoblja Treće osnovne škole“, izjavio je gradonačelnik Kadrić.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img