Održano državno prvenstvo Specijalne olimpijade u inkluzivnom fudbalu: JU Treća osnovna škola Brčko pobjednik druge divizije - nula49.com
spot_img
spot_img

Održano državno prvenstvo Specijalne olimpijade u inkluzivnom fudbalu: JU Treća osnovna škola Brčko pobjednik druge divizije

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Brčko distrikt Bosne i Hercegovine danas je bio domaćin državnog prvenstva Specijalne olimpijade u inkluzivnom fudbalu u organizaciji JU Treća osnovna škola Brčko distrikt BiH, Specijalne olimpijade i Fudbalskog saveza BiH, a uz pokroviteljstvo Vlade Brčko distrikta BiH.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović, koji je prvenstvo zvanično proglasio otvorenim, kazao je da je ponosan jer je Brčko distrikt BiH domaćin ovog značajnog događaja.

„Na ovaj način šaljemo poruku da djeca sa poteškoćama nisu zaboravljena i zapostavljena”, kazao je Bulatović.

U ime gradonačelnika prisutnima se obratila i savjetnica gradonačelnika Tea Ružić koja je istakla važnost ovog događaja u našem gradu i poželjela sreću svim takmičarima.

Izvršna direktorka Specijalne olimpijade BiH Kada Delić Selimović kazala je da će današnja slika iz Distrikta otići u svijet sa najpozitivnijim osjećajem zadovoljstva te je naglasila važnost inkluzije i sporta koji su, kako navodi, najbolji način promocije za djecu sa i bez invaliditeta.

Direktor JU Treća osnovna škola Brčko distrikt BiH Vladimir Simić, koji je uručio pehare pobjednicima, istakao je da današnji događaj predstavlja krunu dugogodišnje saradnje sa Specijalnom olimpijadom BiH.

„Na ovaj način promovišemo inkluziju, sport, druženje, dajemo im šansu da pokažu sve svoje potencijale, ali i pokazujemo da smo mi jedno društvo koje je osjetljivo na ovu populaciju”, kazao je Simić koji se za kraj zahvalio Vladi Brčko distrikta BiH na prepoznavanju važnosti ovog događaja.

U službenom dijelu takmičenja učestvovale su ekipe Drin Fojnica, Pazarić Sarajevo, Oaza Sarajevo, JU Treća osnovna škola Brčko distrikta BiH, Leptir Srebrenica i

Hrabro srce Tuzla, dok su u revijalnom dijelu takmičenja učestvovale JU Treća osnovna škola, JU Druga osnovna škola, JU Prva osnovna škola i JU Peta osnovna škola Brčko distrikta BiH.

Pobjednik prve divizije je udruženje „Oaza Sarajevo”, dok je pobjednik druge divizije JU Treća osnovna škola Brčko distrikta BiH.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img