spot_img

Održane pripreme za Start-ap dan “Kreni”

Published:

- Advertisement -

U organizaciji Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta danas je u Gradskoj vijećnici održan pripremni sastanak za Start-ap dan “Kreni”, koji će biti održan 19. maja 2017. godine u Bijeljini u organizaciji UNDP-ja, a na kojem će učestvovati predstavnici Bijeljine, Brčkog i Gradačca.

Start-up dan “Kreni” jedan je od programa koji se sprovodi u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, a koji finansiraju vlade Švajcarske i Švedske.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, koji je dao podršku ovom projektu, i šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić te mnogobrojni predstavnici Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, Privredne komore, Udruženja poslodavaca, Zavoda za zapošljavanje, Ekonomskog fakulteta, srednjih škola, te predstavnika mjesnih zajednica i nevladinih organizacija sa područja distrikta.

Na Start-up danu “Kreni” u Bijeljini očekuje se učešće oko trideset predstavnika Brčko distrikta BiH, koji će imati priliku da predlože svoje biznis planove iz različitih oblasti koje imaju komponentu društvene odgovornosti kako bi pomogli svojoj zajednici, a kreativci sa najboljim idejama imaće priliku da dobiju savjete kako da na najbolji način njihovi projekti budu integrisani u lokalnim zajednicama.

Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana BiH u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti opštinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica, a u prvoj fazi projekta učestvuju 142 mjesne zajednice i 25 jedinica lokalne samouprave širom BiH, čime će se doprinijeti poboljšanju kvaliteta života 300.000 ljudi širom zemlje.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img