spot_img
spot_img

Održana završna konferencija projekta “HelpDesk”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Privredna komora Brčko distrikta BiH juče je realizovala završnu konferenciju projekta “HelpDesk za poslovne subjekte”, finansiranog od strane Evropske unije i Vlade SR Njemačke, a koji se odnosi na pomoć privrednim subjektima na prostoru Distrikta.

Projekat je započeo sredinom septembra 2021. godine i ulazi u završnu fazu, te su tim povodom prezentovani projektni rezultati, saslušana iskustva učesnika i korisnika u cilju nastavka projektnih aktivnosti.

Predsjednica brčanske Privredne komore, Sanela Hadžajlić, istakla je da je potreba za ovakvim projektom nastala prvobitno uslijed pandemije virusa korona, koja je otvorila odranije prisutne rane poslovnog sektora.

“Kreiranje HelpDeska, web stranice koja je na jednom mjestu objedinila sve informacije korisne za privrednike, te jačanje kapaciteta mikro, malih i srednjih preduzeća samo su dio aktivnosti. Brojne radionice i predavanja, promocija uspješnih priča brčanskih mikro, malih i srednjih preduzeća, formalizovanje direktnog dijaloga sa zakonodavnim i izvršnim institucijama Brčko distrikta BiH… sve su to aktivnosti koje će, sigurna sam, pomoći privrednicima Brčko distrikta”, istakla je Hadžajlić.

Prisutni privrednici govorili su o koristima ovog projekta, te naglasili da je naročito od koristi znanje koje su dobili o mogućnostima povlačenja sredstava iz međunarodnih i domaćih fondova, te pisanju i upravljanju projektima, kao i u usvajanju digitalnih znanja koja će im pomoći u unapređenju redovnog poslovanja.

Pored navedenih predavanja i radionica, održane su radionice na temu korištenja podsticaja u privredi Brčko distrikta BiH, nedavno završene radionice na temu zelene ekonomije.

Iz Privredne komore Brčko distrikta BiH iskoristili su priliku da pozovu privrednike da posjete stranice HelpDesk-a na veb sajtu Privredne komore, besplatno se pretplate na sedmični newsletter, te pristupe viber zajednici Privredne komore, putem kojih mogu zaprimati informacije o dostupnim javnim pozivima od interesa za privrednike sa područja Brčko distrikta BiH, odnosno gdje mogu pratiti relevantne poslovne vijesti za našu poslovnu zajednicu.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img