spot_img
spot_img

Одржана вјежба „NICS Брчко 2019”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Уз коришћење апликације „Командни систем за инциденте сљедеће генерације” (NICS) припадници Одјељења за јавну безбједност Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине данас су заједно са Министарством безбједности БиХ, Федералном управом цивилне заштите, Полицијом Брчко дистрикта БиХ, Црвеним крстом/крижом Брчко дистрикта БиХ, РСК „Немо” и “Xcentrom” одржали теренску вјежбу спасавања на води која се већ други дан одржава у Брчком под називом „NICS Брчко 2019”.

На данашњој вјежби присуствовао је и градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић који је казао да је данашња вјежба показала апсолутну спремност Одјељења за јавну безбједност и да може одговорити на све изазове.

„Ми смо 2014. године били мјесто гдје су се догодиле катастрофалне поплаве и најгоре би било да нисмо из тога извукли одређене поуке. Ми смо се након тога опредијелили за једну интензивнију активност када је у питању опремање нашег Одјељења за јавну безбједност у материјалном и техничком смислу као и кадровском оспособљавању. Такође, тада смо почели и са учвршћивањем сарадње са различитим структурама које могу допринијети једном координисаном наступу у одбрани и санацији посљедица природних и других катастрофа. Јако је важно да постоји сарадња и са невладиним сектором, али и с различитим агенцијама из нашег окружења. Данашња вјежба је показала апсолутну спремност Одјељења да одговори на све изазове”, казао је Милић.

Шеф Одјељења за јавну безбједност Един Заимовић казао је да Влада Дистрикта и Одјељење за јавну безбједност узима активну улогу у подизању мобилности и спремности на одређене одговоре када је у питању заштита и спасавање.

„Ова вјежба и технологија која нам се нуди је нама доступна и један дио технологије ми већ имамо. Софтвер смо добили и ово је сада у коначници имплементација наших зацртаних циљева. Сутра је задњи дан када ћемо имати евалуацију вјежбе и додјелу сертификата за учеснике вјежбе”, казао је Заимовић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img