spot_img
spot_img

Održana Skupština Udruženja poslodavaca Brčko distrikta

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Udruženje poslodavaca Brčko distrikta BIH je danas, 28.02.2024. godine u velikoj sali Omladinskog centra Brčko distrikta BIH održalo redovnu sjednicu Skupštine Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH.

Skupština je razmatrala i usvojila Izvještaj o radu Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BIH za 2023. godinu, završni račun i Izvještaj o finansijskom poslovanju Udruženja za 2023. godinu, te Program rada i Finansijski plan Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BIH za 2024. godinu.

Prilikom razmatranja i usvajanja Programa rada Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BIH za tekuću godinu, izložene su prioritetne aktivnosti, a jedna od njih je pregovaranje oko donošenja Opšteg kolektivnog ugovora. Takođe Udruženje će u narednom periodu raditi i na iniciranju rješenja za pojednostavljenje administrativnih procedura radi otklanjanja prepreka za efikasnije poslovanje privrednih subjekata.

Članovi skupštine su imali priliku na današnjoj Skupštini iskazati i svoje sugestije i prijedloge za unapređenje rada Udruženja, a što će biti ugrađeno u Program rada za 2024. godinu.

Udruženje poslodavaca Brčko distrikta BIH će i u narednom periodu težiti na svom omasovljenju, a interese poslovne zajednice će kao i do sada zastupati prvenstveno kroz rad u Ekonomsko socijalnom vijeću/savjetu Brčko distrikta BIH i u svim drugim tijelima gdje smo zastupljeni.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img