spot_img
spot_img

Одржана презентација обилазнице око Брчког

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У организацији Комисије за комуналну, јавну дјелатност и заштиту околине Скупштине Брчко дистрикта БиХ, Јавно предузеће “Путеви” одржало је презентацију пројекта заобилазнице око Брчког, којој су присуствовали посланици Скупштине и чланови Владе Брчко дистрикта БиХ.

Предсједник скупштинске Комисије за комуналну, јавну дјелатност и заштиту околине Радослав Богичевић, истакао је да је ова комисија била обавезна закључком Скупштине да предочи све потребне радње у вези заобилазнице које су још потребне како би се овај пројекат завршио.

“Сада сви представници извршне и законодавне власти знају шта је уговором договорено, шта је извршено по том уговору, шта још додатно треба да се ради и колико ће то да кошта Брчко дистрикт. Мишљења сам да послије овога неће бити никаквих проблема да се ЈП “Путеви” задужи за додатних два милиона евра. За то сагласност морају дати Влада и Скупштина Брчко дистрикта. Моја процјена је да ће ваљда бити толико мудрости да то што прије урадимо и да што прије почнемо користити заобилазницу која ће бити на добробит свих грађана Дистрикта, као и свих оних који пролазе кроз наш град”, река је за Радио Брчко Богичевић.

Директор брчанског Јавног предузећа “Путеви”, Мирослав Мишкић, нагласио је да се нада да су данас коначно успјели показати да су у овом предузећу потпуно сигурни и одлучни да овај пројекат на најефикаснији и најјефтинији начин по Дистрикт могу довести до краја.

“Без обзира на неке тренутне турбуленције које се дешавају у нашем граду, мислим да са пуним правом можемо очекивати да се барем на овом пројекту могу сви окупити. И позиција и опозиција, и већина и мањина”, додао је Мишкић.

За овај пројекат је одобрено 28 и по милиона евра, а да би се заобилазница завршила потребно је још око два милиона за радове који нису предвиђени пројектом.

“Презентовали смо преко 40 потребних позиција, које су потпуно доказиве и реално изведене, а које се прије свега раде из безбједоносних разлога и да објекат буде функционалан. Причали смо о оградама, усјецима, о освјетљењима на мостовима и осталим објектима и др”, појаснио је Мишкић.

Према његовим ријечима, заобилазница би требала бити готова уз максимално кашњење од седам мјесеци, уз услов да сви предочени проблеми који нису у домену овог предузећа, на вријеме ријеше надлежне институције.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img