spot_img
spot_img

Održana javna rasprava o predlogu rebalansa budžeta za 2023. godinu

spot_img
spot_img

Javna rasprava o predlogu izmjena i dopuna budžeta Brčko distrikta za 2023. godinu u iznosu od 40 576 539, 85 KM održana je s predstavnicima nevladinog sektora koji su pokazali veliko interesovanje za ovu raspravu.

Predsjedavajući Komisije za budžet Skupštine Brčko distrikta Srđan Blažić rekao je da je najveći dio sredstava iz predloženog rebalansa budžeta za 2023. godinu namijenjen za podsticaje u poljoprivredi i privredi, za subvenciju električne energije, kao i kapitalne projekte za šta je izdvojeno pet miliona maraka.

Blažić je napomenuo da je veći dio kapitalnog budžeta namijenjen za rekonstrukciju i izgradnju objekata u Javnoj zdravstvenoj ustanovi.

„Rebalansom budžeta izdvojena su i sredstava za povećanje plata zaposlenih u javnoj upravi. Zajedno s predstavnicima Vlade pokušaćemo da napravimo određene uštede kako bi se svi opravdani zahtjevi našli u predlogu rebalansa budžeta“, istakao je Blažić.

Predsjednik Košarkaškog kluba „Lavovi“ Boško Vukadinović rekao je da je potrebno poboljšati sportsku infrastrukturu kako bi se stvorili bolji uslovi za pripremni, trenažni i takmičarski ciklus.

Predsjednik Udruženja oboljelih od mišićne distrofije i srodnih bolesti Enisa Rendić ukazala je na neophodnost izdvajanja više sredstava za rad ovog i drugih udruženja pacijenata u Distriktu.

Predsjednik Mjesne zajednice Plazulje Vesna Arsenić istakla je da je u ovoj mjesnoj zajednici, koja ima 220 stanovnika, prioritet nastavak gradnje vodovodne mreže kao i izgradnja dva mjesna puta.

Rebalansom će ukupan budžet Brčko distrikta BiH biti povećan na 322 930 300,64 KM. Razmatraće se dva mjeseca na svakom redovnom zasjedanju Skupštine do konačnog usvajanja.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img