Održana javna rasprava o položaju mladih u Brčko distriktu

- Reklama -

Savjet mladih Brčko distrikta održao je danas javnu raspravu o Akcionom planu za period 2020 – 2022. koji ima za cilj poboljšanje položaja i statusa mladih u Brčko distriktu, na kojoj su učestvovali predstavnici srednjoškolaca, studenata, nevladninih organizacija koje okupljaju mlade ljude.

Ackioni plan realizovan je u  saradnji sa Kancelarijom Misije OEBS – a u Brčkom.

- Reklama -

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić istakao je da će se o ovim mjerama uskoro diskutovati i na sjednici brčanske Vlade.

„Pokušaćemo da na toj tematskoj sjednici donesemo jasne zaključke kako bismo zadužili organe uprave i institucije Brčko distritka da po tim zaključcima rješavaju probleme i pokušaju stvoriti bolji položaj mladih u Brčko distritku“, rekao je Blažić.

Predsjednica Savjeta mladih Brčko distrikta Tea Ružić je istakla da je cilj bio predstaviti Akcioni plan za period 2020 – 2022. godnu, te saslušati sugestije mladih i ukomponovati ih u taj plan.

„Radi se o jednom izuzetno kvalitetnom aktu koji sadrži osam aktivnih mjera, kroz četiri oblasti, kreće se prvenstveno od oblasti mladih i preduzetništva, druga oblast je stambena politika prema mladima, treća oblast je stručno usavršavanje tj. obrazovanje mladih i završna oblast se tiče institucionalnog uključivanja mladih u procese donošenja odluka“, istakla je Ružić.

Šef Kancelarije Misije OEBS –a u Brčkom Đanpijero Grančeli istakao je da je cilj misije uključivanje civilnog društva u donošenje bitnih odluka, a posebno je to važno kada su mladi ljudi u pitanju.

„Ovo je naročito važno jer se radi o politikama koje imaju mlade kao ciljnu grupu, jer su oni najmanje zastupljeni u sistemu donošenja odluka i iz tog razloga smo sve ovo i počeli“, rekao je Grančeli.

Današnja rasprava predstavlja zaršni korak aktivnosti koje je Savjet mladih počeo prije godinu dana, a sa druge strane predstavlja i početak šireg angažovanja, nakon što plan dobije podršku Vlade Brčko distritka.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime