Održana 41. redovna sjednica Vlade

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 41. redovnom zasjedanju Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o visini stope zatezne kamate. Ovaj zakon biće upućen u dalju skupštinsku proceduru.

Nakon duže rasprave o Nacrtu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o javnoj imovini u Brčko distriktu BiH koji je predložila Kancelarija za upravljanje javnom imovinom, članovi Vlade usvojili su zaključak kojim se daje zaduženje Kancelariji za upravljanje javnom imovinom, Zakonodavnoj kancelariji, Pravobranilaštvu i Direkciji za finansije Brčko distrikta BiH da amandmane na Zakon koje je uložio šef Odjeljenja za javnu bezbjednost kroz zakonom propisanu proceduru uvrste u prijedlog izmjena Zakona te da isti, uz sve saglasnosti, dostave na naredno zasjedanje Vlade Brčko distrikta BiH.

- Reklama -

Direktorka Dijana Glišić objasnila je da se izmjene koje je dostavila Kancelarija za upravljanje javnom imovinom tiču zakupa javnih površina u svrhu postavljanja objekata privremenog karaktera.

“Izmjene koje su amandmanima predložene na samoj sjednici Vlade odnose se na mogućnost produženja zakupa poslovnog prostora na duži period onim zakupcima koji su u ranijem periodu redovno izmirivali obaveze prema ugovoru o zakupu”, objasnila je Dijana Glišić.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime