Održana 41. redovna sjednica Vlade

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 41. redovnom zasjedanju Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o visini stope zatezne kamate. Ovaj zakon biće upućen u dalju skupštinsku proceduru.

Nakon duže rasprave o Nacrtu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o javnoj imovini u Brčko distriktu BiH koji je predložila Kancelarija za upravljanje javnom imovinom, članovi Vlade usvojili su zaključak kojim se daje zaduženje Kancelariji za upravljanje javnom imovinom, Zakonodavnoj kancelariji, Pravobranilaštvu i Direkciji za finansije Brčko distrikta BiH da amandmane na Zakon koje je uložio šef Odjeljenja za javnu bezbjednost kroz zakonom propisanu proceduru uvrste u prijedlog izmjena Zakona te da isti, uz sve saglasnosti, dostave na naredno zasjedanje Vlade Brčko distrikta BiH.

Direktorka Dijana Glišić objasnila je da se izmjene koje je dostavila Kancelarija za upravljanje javnom imovinom tiču zakupa javnih površina u svrhu postavljanja objekata privremenog karaktera.

“Izmjene koje su amandmanima predložene na samoj sjednici Vlade odnose se na mogućnost produženja zakupa poslovnog prostora na duži period onim zakupcima koji su u ranijem periodu redovno izmirivali obaveze prema ugovoru o zakupu”, objasnila je Dijana Glišić.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime