spot_img
spot_img

Одржан заједнички састанак Брчког и ентитета на тему аутопута

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Изградња саобраћајних коридора кроз дистрикт Брчко, који ће чинити трасу аутопутева од Вукосавља ка Бијељини и Сарајева ка Београду, била је тема првог заједничког састанка градоначелника Брчког Синише Милића са представницима ЈП „Аутопутеви РС“ и ЈП „Аутоцесте ФБиХ“.

Ријеч је о коридору исток – запад од Бијељине ка Вукосављу, и коридору југ – сјевер, од Тузле ка Орашју, који пролазе кроз дистрикт Брчко, а који у коначници чине дио аутопута Сарајево- Београд – Сарајево.

На састанку, коме су присуствовали и представници надлежних одјељења Владе дистрикта и ЈП „Путева Брчко“ договорен је даљи заједнички рад на дефинисању контакт тачака коридора на административној граници између Брчког и ентитета.

Представници надлежних јавних предузећа са нивоа ентитета информисани су да је дистрикт Брчко формирао радну групу која ће након анализе и усаглашавања просторно планске документације расписати јавни позив за дефинисање најповољније трасе саобраћајних коридора.

Након тога, биће створене претпоставке за разговор надлежних органа око инвестиционо финансијских модалитета градње коридора.

На састанку је потврђено да ће траса аутопута од Бијељине ка Вукосављу уједно бити и траса будућег гасовода за који је заинтересована Република Српска.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img