spot_img
spot_img

Одржан традиционални новогодишњи пријем

spot_img
spot_img
spot_img

У организацији Владе и Скупштине Брчко дистрикта БиХ у хотелу „Јелена“ у Брчком синоћ је одржан традиционални новогодишњи пријем за представнике политичког, привредног, културног, вјерског и спортског живота у Брчко дистрикту БиХ.

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић рекао је да је према његовој оцјени 2019. година била успјешнија од 2018. године и да се нада да ће тај тренд у наредним годинама да се настави. У свом обраћању казао је и да му је драго што се наставља традиција заједничког пријема.

„Драго ми је да се наставља традиција заједничког пријема и ово је била прилика да у једној опуштенијој атмосфери анализирамо оно што смо радили, шта смо пропустили да урадимо у претходној години, али и прилика да разговарамо о томе шта су то планови за наредну годину. Драго ми је што су на пријему били присутни и представници политичких партија које дјелују као опозиција. Мислим да је то добро и сигнал да се и ово наше друштву креће ка нивоу демократске политичке културе“, казао је Милић додајући да је то нешто што јемчи да ће Дистрикт кренути ка бољем путу и да има шансе да 2020. годину, односно 2021. дочека с још конкретнијим резултатима.

Главни координатор Владе Брчко дистрикта БиХ Сеад Шадић рекао је да је Влада успјела да покрене неколико важних пројеката значајних за све грађане Дистрикта.

„Вјерујем да је свима нама у интересу потписивање Меморандума о разумијевању са Studen & Co Holding GmbH, затим активности у вези с граничним мостом који спаја Брчко и Гуњу. Такођер, ту је и имплементација пројеката са Европском банком за обнову и развој који се односе на ЈП Лука Брчко као и пројекат мултифункционалне дворане који планирамо да реализујемо преко Одјељења за јавне послове. Ту је још један значајан пројекат који се реализује преко Одјељења за комуналне послове, а односи се на водоснабдијевање и изградњу магистралног транспортног цјевовода од Фабрике воде до Поточара, с тим да ће се градити и додатни крак од насеља Брод према Рашљанима и свим другим подручјима у Дистрикту која немају ријешено водоснабдијевање“, казао је Шадић.

Замјеник предсједника Скупштине Брчко дистрикта БиХ Иво Филиповић казао је да је Скупштина пуно тога успјела да уради и да је овај сазив Скупштине успио да донесе низ закона значајних за Дистрикт.

„Моја порука је била темељна, а то је да смо ми заиста пуно тога урадили и овај сазив Скупштине је успио да донесе низ закона значајних за Дистрикт. Знамо да због баналних разлога одуговлачимо и одлажемо неке ствари, али мислим да и поред тога имамо разлога да данас славимо, посебно ако уђемо у идућу годину с нешто већим повјерењем. Присуство великог броја људи на новогодишњем пријему можда и обећава да ће 2020. година да буде још успјешнија“, казао је Филиповић.

На новогодишњем пријему присуствовао је и замјеник градоначелника Брчко дистрикта БиХ Анто Домић.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img