spot_img
spot_img

Održan sastanak čelnika Distrikta sa arbitrom Vilijamsonom i supervizorom Menutijem

spot_img
spot_img

U Gradskoj vijećnici danas je održan radni sastanak gradonačelnika Brčko distrikta BiH prim. dr Zijada Nišića, zamjenika gradonačelnika dr Ante Domića, predsjednika Skupštine Siniše Milića i potpredsjednika Ive Filipovića sa predsjedavajućim arbitrom Arbitražnog tribunala za Brčko Džonom Klintom Vilijamsonom i supervizorom za Brčko Džonatanom Menutijem.

Gradonačelnik Nišić današnji sastanak opisao je kao rekapitulaciju razvoja ove lokalne zajednice.

„Mogu reći da se Distrikt, od svog uspostavljanja, pokazao kao dobar model funkcionisanja, model koji pokazuje kako treba da izgleda BiH, i praktično može da posluži kao primjer drugim postkonfliktnim sredinama, jer se vodi najvažnijom pretpostavkom za razvoj demokratije odnosno multietničnošću kao osnovom svog razvoja“, izjavio je Nišić.

„Namjera mojih periodičnih posjeta Distriktu je da napravimo jednu procjenu razvoja situacije i utvrdimo stepen poštovanja konačne odluke. U stalnom kontaktu sam sa supervizorom, međutim, ovo je prilika da iz prve ruke čujem informacije o stanju na ovom području. Ovo je takođe bila prilika da se sastanem sa čelnicima Distrikta nakon formiranja nove Vlade i čujem kako funkcioniše novi politički poredak“, izjavio je arbitar Vilijamson, te dodao da se na sastanku razgovaralo o ekonomskom razvoju, vladavini prava i borbi protiv korupcije u Brčko distriktu BiH.

„Moj tim i ja smo neprekidno angažovani na pitanjima koja se tiču sprovođenja reformi u Brčkom, tako da je i posjeta predsjedavajućeg arbitra bila izuzetna prilika i za predstavnike organa vlasti u Brčkom da još jednom potvrde svoje opredjeljenje u namjeri da nastave sa sprovođenjem reformi koje su započete i plana reformi koje imamo ovdje. Smatramo da je od osnovnog značaja da organi vlasti nastave sa sprovođenjem reformi i sa aktivnostima koje su započete kako bi, između ostalog, omogućili i građanima Brčko distrikta BiH da imaju koristi od međunarodnih programa i sredstava kojima se podržavaju jako bitni projekti poput modernizacije Luke i poboljšanja sistema napajanja električnom energijom, vodosnabdijevanja, te odlaganja otpada“, istakao je supervizor Menuti.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img