Одржан састанак челника Дистрикта са арбитром Вилијамсоном и супервизором Менутијем - nula49.com
spot_img
spot_img

Одржан састанак челника Дистрикта са арбитром Вилијамсоном и супервизором Менутијем

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Градској вијећници данас је одржан радни састанак градоначелника Брчко дистрикта БиХ прим. др Зијада Нишића, замјеника градоначелника др Анте Домића, предсједника Скупштине Синише Милића и потпредсједника Иве Филиповића са предсједавајућим арбитром Арбитражног трибунала за Брчко Џоном Клинтом Вилијамсоном и супервизором за Брчко Џонатаном Менутијем.

Градоначелник Нишић данашњи састанак описао је као рекапитулацију развоја ове локалне заједнице.

„Могу рећи да се Дистрикт, од свог успостављања, показао као добар модел функционисања, модел који показује како треба да изгледа БиХ, и практично може да послужи као примјер другим постконфликтним срединама, јер се води најважнијом претпоставком за развој демократије односно мултиетничношћу као основом свог развоја“, изјавио је Нишић.

„Намјера мојих периодичних посјета Дистрикту је да направимо једну процјену развоја ситуације и утврдимо степен поштовања коначне одлуке. У сталном контакту сам са супервизором, међутим, ово је прилика да из прве руке чујем информације о стању на овом подручју. Ово је такође била прилика да се састанем са челницима Дистрикта након формирања нове Владе и чујем како функционише нови политички поредак“, изјавио је арбитар Вилијамсон, те додао да се на састанку разговарало о економском развоју, владавини права и борби против корупције у Брчко дистрикту БиХ.

„Мој тим и ја смо непрекидно ангажовани на питањима која се тичу спровођења реформи у Брчком, тако да је и посјета предсједавајућег арбитра била изузетна прилика и за представнике органа власти у Брчком да још једном потврде своје опредјељење у намјери да наставе са спровођењем реформи које су започете и плана реформи које имамо овдје. Сматрамо да је од основног значаја да органи власти наставе са спровођењем реформи и са активностима које су започете како би, између осталог, омогућили и грађанима Брчко дистрикта БиХ да имају користи од међународних програма и средстава којима се подржавају јако битни пројекти попут модернизације Луке и побољшања система напајања електричном енергијом, водоснабдијевања, те одлагања отпада“, истакао је супервизор Менути.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img